Hlavní obsah

Manchester City přivítá Liverpool

Eurotip.cz

Dva týmy, které se nacházejí v rozdílných částech tabulky, se dnes utkají v Manchesteru. Liverpool má jistotu, že i po tomto kole zůstane na třetí příčce Premier League. Domácí Manchester City opustil sestupové pásmo, když v posledních čtyřech zápasech vždy bodoval. Díky tomu se nachází na 12. pozici a je dobře naladěn po výhře s Fulhamem.

Článek

Domácí by dnes určitě rádi navázali na předchozí dobré výsledky, už jenom kvůli tomu, že na desátý Newcastle ztrácejí pouhý bod. Situace za nimi je však také velmi vyrovnaná. Middlesbrough a Aston Villa mají odstup pouhého bodu. Téměř před měsícem City ukončilo sérii šesti zápasů bez výhry, když si poradilo právě s Middlesbrough venku 2:0. Stoupající formu potvrdili hráči trenéra Stuarta Pearce, když si odvezli všechny body z Newcastlu za výhru 1:0. Doma poté remizovali s Charltonem, ale v posledním zápase vyhrál Manchester City ve Fulhamu 3:1. Citizens vedli už 3:0 díky brankám Bartona, Beasleyho a Vassella. Za Fulham pouze korigoval výsledek v 76.minutě Bocanegra. City se v tomto utkání podařily vstřelit tři branky, což dokázali naposled na konci listopadu loňského roku. Do sestavy by se měli vrátit záložníci Dietmar Hamann a Stephen Jordan. Určitě nenastoupí zkušený útočník Paul Dickov, který má poraněné koleno. Chybět bude pravděpodobně také talentovaný obránce Micah Richards, který zmešká již čtvrté utkání v řadě kvůli problémům s kotníkem. „Všichni tvrdí, že už nejsme ohroženi sestupem, ale sezona ještě není zdaleka u konce,“ mírní média trenér Pearce. V plné síle nastoupí útok ve složení Vassell - Mpenza.

Liverpool vyhrál v domácí soutěži oba poslední zápasy. Nejdříve doma rozstřílel londýnský Arsenal 4:1 a následně si poradil v Readingu, když vyhrál 2:1 díky brance Dirka Kuyta z 86.minuty. V lize mistrů se Reds také daří. Z Eindhovenu si přivezli pohodlný náskok 3:0 a doma postup potvrdili. Trenér Rafael Benitez nechal odpočívat řadu opor v čele se Stevenem Gerrardem a tak se do pole dostali i hráči, kteří normálně pouze střídají. Domácí měli v odvetě s PSV již od začátku utkání převahu, ale branku v prvním poločase nevstřelili. V 67. minutě se po zpětné přihrávce Fowlera prosadil kanonýr Peter Crouch. Právě Fowler vystřídal již v 17. minutě zraněného Bellamyho. V závěru se mohli prosadit Pennant či Crouch, ale výborný brankář Eindhovenu je vychytal. Do sestavy Reds se dnes vrátí odpočívající čtveřice hráčů - Steven Gerrard, Steve Finnan, Jamie Carragher a Javier Mascherano. Ze středečního zápasu je zraněný Craig Bellamy a ani Fabio Aurelio nebude stále moci nastoupit. Dlouhodobě chybí Garcia a Kewell. „Konec sezony se blíží a každý zápas je nyní ještě důležitější, jde do tuhého, takže není těžké hledat motivaci do dalších utkání“, říká obránce hostí Daniel Agger. Reds v minulé sezoně oba vzájemné zápasy vyhráli 1:0. V zatím jediném letošním střetnutí hráči Liverpoolu opět vyhráli 1:0 a potvrdili, že se jim proti City daří.

Na výhrů domácích byl sázkovou kanceláři bwin vypsán vysoký kurs 4.20. Na remízu pak kurs 3.25. Jasným favoritem je hostující Liverpool, na který je poměrně pěkný kurs 1.80.

Reklama