Hlavní obsah

Sparta chce odčinit porážku se Zlínem

Eurotip.cz

Dnes je to přesně týden, co pražská Sparta opět potvrdila, že letos nehraje v takové pohodě jako v předchozích letech. Druhou jarní porážku si připsala se Zlínem a zvýšila tak svou ztrátu na první Slavii na čtyři body. Právě se sešívanými hraje Sparta příští týden derby; dnes se ale soustředí na duel s Teplicemi.

Článek

Jak je zmíněno v úvodu, Sparta minulý týden opět zaváhala - porážku 0:2 si odvezla ze Zlína. Po zápase byli do B-týmu přeřazeni Šimák a Drobný. Před 14 dny nepředváděla 3 čtvrtiny zápasu rozhodně lepší výkon proti Mladé Boleslavi; ještě v 75. minutě v domácí aréně prohrávala s Mladou Boleslaví, ale po střeleckém koncertu svítilo na světelné tabuli po konečném hvizdu rozhodčího skóre 4:1. Bílkovi svěřenci tak alespoň částečně napravili své první jarní zaváhání s Jabloncem, který letenským uštědřil vůbec první ligovou porážku během Bílkova působení u mužstva. Dnes nečeká Spartu rozhodně slabý soupeř - Teplice se každoročně umisťují na předních příčkách Gambrinus ligy. „Více jsme se zaměřili na rozbory soupeře, sledovali jsme video. Myslím, že to bylo přínosné a věřím, že se to projeví na hřišti,“ nastínil nový recept úspěchu trenér Bílek. „V přípravě jsem cítil, že má mužstvo obrovskou chuť všechno zlomit,“ dodal kouč, kterému se vrací do sestavy po vypršení karetního trestu stoper Řepka.

Teplice letos nezažívají určitě nejlepší sezonu, ale přesto se stále drží v lepším středu tabulky. Momentálně jsou na 7. příčce - na pátou Plzeň ztrácí stejně jako na šesté Brno 2 body. Na jaře se jim doposud moc nedařilo; pouhý bod získali svěřenci Jiřího Bartla s beznadějně posledním Slováckem, poté doma prohráli s Plzní a uhráli bezbrankovou remízu v Mostě. Vítězství přišlo sice až minulý týden, za to s přímým konkurentem v tabulce - Jabloncem. „Výsledek nám určitě pomohl. I v předchozích zápasech jsme předváděli kvalitní výkony, ale nedokázali jsme je podložit dobrým výsledkem. Je tedy jasné, že po vítězství nad Jabloncem se v týmu podstatně zvedla nálada,“ pochvaloval si kouč Jiří Bartl. „Už sám název Sparta naznačuje určitou sílu. Ale teď asi nejsou v úplně nejlepším rozpoložení, protože je na ně vyvíjen velký tlak. Jak z vedení klubu, tak z médií,“ řekl k dnešnímu soupeři lodivod Severočechů.

Tepličtí vstoupí do utkání i přes poslední neúspěchy letenských podle bookmakerů společnosti bwin v roli velkého outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 7.25. Remízu ocenili kursem 4.00 rovné. Na Pražského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.38.

Reklama