Hlavní obsah

Cubs chtějí ukončit sérii proher

Velikým zklamáním jsou zatím pro fanoušky Chicaga Cubs výkony jejich oblíbeného týmu. Klub, který před sezonou podepsal posily za více než 300 milionů dolarů, má zatím bilanci 3-6; zlepšit se ji dnes pokusí proti Cincinnati.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Los zámořské baseballové soutěže MLB poslal Cubs na prvních šest zápasů na stadiony soupeřů. V Cincinnati se chicagský tým uvedl dvěma prohrami a jedním vítězstvím. S tím Cubs nemohli být příliš spokojeni, ovšem napravili to výhrami 9-3 a 6-3 nad Milwaukee, po kterých následovala prohra 4-9 s Brewers. Před svými diváky se představili teprve 9. dubna, a pro fanoušky to nebyl nejpříjemnější pohled. Svěřenci trenéra Hendryho prohráli 3-5 a den nato Cubs znovu nestačili na Astros, kteří zvítězili 4-2. Velikým zklamáním jsou zatím výkony pálkařů Cubs; od týmu s Alfonsem Sorianem, Derekem Leem a Aramisem Ramirezem v sestavě se určitě čekalo víc. A co hůř, posledně jmenovaný vynechal včerejší zápas kvůli oteklému zápěstí. Výsledky rentgenu naštěstí dopadly dobře, ovšem nad jeho dnešním startem visí otazník. I bez Ramireze včera Cubs zatížili Cincinnati pěti body, ovšem tentokrát selhal nadhazovač Zambrano, který během páté směny nechal Reds doběhnout pro šest bodů. Dnes dostane na kopci šanci mladík Rich Hill, který bude chtít navázat na skvělý výkon v prvním utkání, v němž se zasloužil o výhru 9-3 nad Milwaukee.

Jeho dnešní protějšek, Bronson Arroyo ze Cincinnati, už má letos za sebou dva zápasy. V prvním nastoupil právě proti Cubs; během sedmi směn si sice připsal vynikajících devět strikeoutů, ovšem kvůli slabším momentům ve čtvrté a na začátku osmé směny odcházel ze hřiště jako poražený. O pět dní později se mu v Arizoně vedlo o poznání lépe. Na kopci znovu vydržel sedm směn, během kterých Diamondbacks povolil pouhé čtyři odpaly, po kterých si domácí doběhli pro dva body. Ani po tomto velmi slušném výkonu si ale výhru nepřipsal, nepodpořili ho totiž spoluhráči v útoku.

Cubs mají nyní na svém kontě čtyři prohry v řadě, pro bookmakery jsou ale favoritem dnešního utkání, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.75. Myslíte si, že Cincinnati potvrdí včerejší vítězství a Arroyo si připíše svou první letošní výhru? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.10.

Reklama