Hlavní obsah

Slovácko hostí lídra tabulky

Celku z Uherského Hradiště se v nejvyšší fotbalové soutěži letos nedaří. Odpovídá tomu i jeho postavení v ligové tabulce - poslední příčka. Dobré vyhlídky ale věští remíza z minulého zápasu na půdě Slovanu Liberec. Slavia vyhrála již osm zápasů v řadě a svou výbornou formu bude chtít potvrdit i dnes.

Článek

Domácí vstoupili do fotbalového jara nadějnou domácí remízou 2:2 s Teplicemi. Nicméně následovali dvě porážky. Nejdříve prohráli v Ostravě s místním Baníkem 0:1 a doma nenašli recept na České Budějovice, s nimiž prohráli opět nejtěsnějším možným výsledkem. O senzaci se postarali svěřenci kouče Pavla Malury, když v Liberci uhráli remízu 1:1. Již od začátku bylo Slovácko pasováno do role outsidera a po brance Jana Nezmara z 15. minuty vše nasvědčovalo hladké výhře domácího Slovanu. Tým Liberce měl převahu, avšak do šancí se také dvakrát dostal asi největší klenot současného Slovácka - Milan Ivana. Za zmínku hlavně stojí jeho krásná střela ze střední vzdálenosti, které chybělo opravdu málo, aby skončila v brance. V 70. minutě se pěknou střelou prezentoval Šinglár, ale brankář Drobisz jeho pokus kryl. Z následného protiútoku se překvapivě prosadil záložník Filip Racko a díky jeho brance utkání skončilo 1:1. Trenér Slovácka Malura se v dnešním střetnutí bude muset obejít bez dvou zraněných hráčů - obránce Petra Kaspřáka a záložníka Petra Filipského. Slovácku se dlouhodobě nedaří a doma to je ještě horší. V Uherském Hradišti letos ještě nevyhrálo. „Musíme chtít vyhrát a pořádně se na zápas připravit. Nemyslet na to, že se nám doma nedaří a konečně to prolomit,“ říká Filip Racko. V Uherském Hradišti lze očekávat vyprodaný stadion, který vytvoří skvělou bouřlivou atmosféru.

Hosté se mohou pyšnit sérii patnácti zápasů bez porážky. V 19. kole se Slavii povedl obrat v domácím zápase s Brnem a zvítězila zaslouženě 2:1. Poté vyhrála v Olomouci, která hlavně v závěru utkání byla rovnocenným soupeřem. Hanáci dokázali pouze korigovat stav na 1:2. V posledním zápase přijel na Strahov celek Mostu. Tým pod vedením Zdeňka Ščasného si chtěl odvést alespoň bod. Jeho defenzivní plány však vzaly za své již v 10. minutě, kdy se trefil Stanislav Vlček. Těsně před koncem poločasu přidal druhou branku Hrdlička a SIAD už zcela odpadl. V 55. přidal poslední branku mladý Janda a Severočeši mohli být ještě rádi, že se Sešívaní neprosadili ještě vícekrát. Dnešní souboj bude také pikantní pro trenéra Jarolíma, který ve Slovácku v minulosti trénoval. „Slovácko jsme sledovali, na vlastní oči jsem viděl domácí zápas proti Českým Budějovicím, který se jim vůbec nepovedl. V dalším kole však tým v Liberci prokázal jistou kvalitu, nesmíme vůbec nic podcenit,“ dodává kouč. Ten ale nebude moci počítat s řadou hráčů. Kvůli čtyřem žlutým kartám nenastoupí jeden z klíčových záložníků Matěj Krajčík. Tomáš Necid se stále zotavuje ze zranění a není stoprocentně fit. Obránce Martin Latka dohání tréninkové manko a Michal Švec má poraněný kotník. S kotníkem má také problémy útočník Petr Janda, jehož start není také jistý. Během týdne začal znovu naplno trénovat obránce Radek Dosoudil. „Utkání prvního týmu s posledním mají vždy specifickou atmosféru, ale věřím že zápas zvládneme,“ říká Dušan Švento. Vzájemná bilance obou týmů je poměrně vyrovnaná. V loňské sezoně Sešívaní doma vyhráli 2:0, ale venku pouze remizovali 0:0. Stejným výsledkem skončilo i zatím jediné letošní střetnutí, kde však Slavia nedokázala proměnit velké množství šancí, které si vytvořila.

Domácí jsou jasným outsiderem a odpovídá tomu i vysoký kurs na jejich výhru - 5.50. Slavia je jednoznačným favoritem a nic jiného než výhru nebere. Favorizují ji i bookmakeři, kteří na pražský klub vypsali kurs 1.55. Na remízu je kurs 3.50.

Reklama