Hlavní obsah

Zvládne oslabená Sevilla zápas ve Valencii?

Souboj mezi pátou Valencií a druhou Sevillou je největším šlágrem tohoto víkendu ve španělské Primera division. Hosté cestují do přístavního města se ztrátou jediného bodu na čelo tabulky, domácí budou chtít potvrdit nedobytnost svého stánku Mestalla a případně se ziskem tří bodů vrátit do boje o titul. Na první Barcelonu zatím ztrácejí šest bodů.

Článek

Valencia zažila v úterý obrovské zklamání, když vypadla po domácí prohře 1:2 z Ligy mistrů. Přitom ještě v poločase vedli svěřenci Sancheze Florese 1:0 a nad Mourinhovou Chelsea se pomalu začala zatahovat mračna. Jenže pak vyrovnal Andrei Shevchenko a v 90. minutě rozhodl o osudu čtvrtfinálové bitvy Michael Essien, který propálil jinak výborně chytajícího Canizarese. Uvidíme, jak moc se vyřazení z prestižní soutěže podepíše na dnešním výkonu hráčů Valencie. Nicméně do sestavy se po zranění vrací Fernando Morientes (autor jediného úterního gólu Valencie), což by mohla být pro celý tým velká vzpruha. Každopádně Valencijští mají co odčiňovat svým fanouškům. Minulý týden totiž senzačně prohráli na hřišti zachraňujícího se Bilbaa a jejich manko na vedoucí Barcelonu se tak rozrostlo už na šest bodů. Quique Sanchez Flores se dnes bude muset obejít bez několika hráčů. Dlouhodobý trest nepustí na hřiště Davida Navarru. Mezi marody jsou pak Ruben Baraja, Vicente, Gavilan, Edu a Mario Regueiro. Valencie má svému soupeři rozhodně co vracet, na podzim s ním na jeho hřišti prohrála vysoko 3:0. Mestalla je však téměř nedobytný stánek, letos na něm dokázaly zvítězit pouze dva týmy: Real Madrid a Racing Santander.

To v Seville, tam se po čtvrtečním zápase Poháru UEFA radují. Na horké půdě v Tottenhamu totiž uhráli Kanouté a spol. remízu 2:2, což jim bohatě stačilo k postupu. Dá se však čekat, že Sevilla může dnes trošku odpadnout fyzicky. Přece jen dva dny na regeneraci sil před tak těžkým zápasem, jakým souboj s Valencií jistě bude, nejsou mnoho. Svěřence Juande Ramose však požene kupředu touha zvítězit a zachovat si pozici zaručující boj o titul do posledního kola. Sevillský kouč však popírá, že by tento zápas měl být rozhodující: „Není nutné tento zápas nějak dramatizovat. Je sice velmi důležitý, ale ne rozhodující. Je před námi ještě osm kol, tedy boj o 24 bodů.“ Ramos však dnes bude mít přetěžkou pozici. Na marodce má totiž jedničku mezi tyčemi Palopa, ale také trojici útočníků: Chevantóna, Luise Fabiana a Kanoutého (s 19 góly nejlepší střelec ligy). Do sestavy se oproti minulému zápasu vrací Christian Poulsen. Sevillští se v poslední době hodně trápí v koncovce, za poslední čtyři zápasy vstřelili pouze dvě branky. A poslední dvě utkání Sevilly dokonce skončila obě remízou 0:0. Před 14 dny v Pamploně a před týdnem doma se Santanderem. Dnes však půjde o jiný zápas, a věřme, že nějaký ten gól padne.

Bookmakeři společnosti bwin vypsali poměrně zajímavé kursy. Na výhru domácí Valencie je kurs 2.15. Kdo si myslí, že zápas skončí nerozhodně, může zkusit štěstí při kursu 3.15. A kdo věří hostům ze Sevilly, má možnost znásobit svůj vklad kursem 3.15.

Reklama