Hlavní obsah

Anaheim ví jak na Minnesotu v play off

Dnes se poprvé v letošním play off v NHL stane, že se v některé ze sérií bude hrát dva dny za sebou. Pittsburgh povzbuzený včerejším zvratem utkání v poslední třetině dnes hostí Ottawu. Nejpomaleji se odvíjející sérii uvidí Detroit, který se střetne s Calgary teprve podruhé. Minnesota si v sérii zahraje poprvé doma a pokusí se uspět proti Anaheimu.

Článek

Domácí celek začal sezónu skvěle, posléze sice mírně zvolnil, ale od začátku ledna se mu opět začalo dařit natolik, že zaostal pouze jeden bod za prvním místem severozápadní divize. Minnesota se tradičně prezentovala pevnou obranou, která obdržela nejmenší počet branek v celé lize. Když se dostal do zdravotních problémů brankář Fernandez, zastoupil ho Bäckström tak svkěle, že trenér měsíc před koncem základní části rozhodl, že bude chytat i v play off. V útoku měla Minnesota velkou smůlu na celou řadu zranění. Výrazně dlouho jí chyběl především Gáborík. Přesto mu nechybělo mnoho k tomu, aby se stal nejlepším klubovým střelcem. Do play off mužstvo vstoupilo v plné síle. Zatím to ovšem například nestačilo na využití ani jedné z přesilových her, kterých mělo mužstvo k dispozici více než jeho sok.

Anaheim vloni postoupil do finále západní konference, v létě se posílil o obránce Prongera a letos míří ještě výš. První místo v průběhu dlouhodobé části v konferenci neuhájil, ale vyhrál alespoň pacifickou divizi, což mu zajistilo solidní postavení pro play off. Pomohla mu k tomu aktivní obrana a útok, z něhož sice vyčnívá Selänne, ale je v něm schopen skórovat v podstatě kdokoli. Anaheim zatím v play off nezarazila ani absence brankáře Giguera, který má starosti o novorozeného syna. Bryzgalov zvládl roli úspěšného náhradníka v play off již vloni a letos se mu zatím také daří, když udržel pro mužstvo dvě těsná vítězství. Kačeři se sice nechali ve druhém utkání na vlastním ledě přestřílet, ale ke dvěma gólům v přesilovkách přidali jeden v oslabení, což soupeře zlomilo.

Bookmakeři bwin očekávají, že domácí tým se pokusí na vlastním ledě zvrátit nepříznivý vývoj série. Na výhru Minnesoty vypsali kurs 2,05 . Ve vzájemných zápasech těchto soupeřů hraje často důležitou roli domácí prostředí, ale hosté si jistě velmi dobře pamatují, jak rychle vypoklonkovali svého soka z play off před čtyřmi roky. Anaheim dnes bude řešit dva drobné otazníčky kolem sestavy kvůli zdraví hráčů, ale přesto si na něj lze vsadit v kursu 2,85 .

Reklama