Hlavní obsah

Demotivovaný Boston míří do Orlanda

Eurotip.cz

Jistotu play off mohou mít po dnešku basketbalisté Orlanda. Magic se po včerejším jasném vítězství nad Philadelphií vracejí na svou palubovku, kde přivítají soupeře z Bostonu.

Článek

Výkony Orlanda letos připomínají jízdu na houpačce. Tým z Floridy se sice loni nedostal do play off, ale zlepšené výkony na jaře slibovaly lepší zítřky. Ty také přišly - na začátku letošního ročníku patřilo Orlando mezi nejlepší mužstva Východní konference. Jenže potom přišel dlouhý útlum a Magic se začali propadat níž a níž, až jim hrozilo, že se do vyřazovacích bojů nedostanou ani letos. V posledních zápasech se ale, zdá se, znovu zvedají. Na konci března Orlando zvládlo důležitý zápas proti Indianě, nyní už jedinému soupeři v boji o play off. Potom sice vyhořeli doma s Minnesotou i Torontem, ovšem následovalo drtivé vítězství nad Memphisem a povedený trip po palubovkách soupeřů - Detroitu sice podlehli o pět bodů, dokázali ale zvítězit v Milwaukee a podobně velkým rozdílem i včera ve Philadelphii, kterou tím vyřadili ze hry. Jednoznačnou hvězdou zápaseu se stal vynikající Dwight Howard, který z patnácti pokusů z pole minul jediný a připsal si 35 bodů.

Nyní má tedy Orlando osud ve svých rukou a před sebou jednoho z nejlehčích možných soupeřů. Boston už dávno nemá ambice dokázat něco v této sezoně. Celtics mají jistou pozici druhého nejhoršího týmu NBA po základní části a vedení klubu i jeho fanoušci se už upínají k nadcházejícímu draftu. Řada důležitých hráčů Celtics je navíc zraněná - hvězdný Paul Pierce už ukončil sezonu, stejně jako předtím Szczerbiak a nyní zřejmě i Al Jefferson a několik dalších. Spoustu času nyní tráví na hřišti nezkušení hráči a na výsledcích je to znát; naposledy se Boston radoval z výhry 1. dubna, kdy si doma poradil s Clevelandem 98-96. Od té doby odehráli hráči trenéra Riverse šest utkání a pokaždé prohráli, naposledy dokonce doma se stejně oslabeným Milwaukee 102-104.

Forma, motivace i zdravotní stav hráčů - to všechno mluví pro Orlando, a proto se nelze divit, že ho bookmakeři považují za jasného favorita zápasu s kursem 1.15 a handicapem 10.5 bodu. Myslíte si, že se včerejší zápas na Magic podepíše a Boston si dnes odveze z jeho hřiště výhru? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 5.50.

Reklama