Hlavní obsah

Rozloučí se Kansas s Baltimorem další porážkou?

Na úplném spodku zámořské baseballové soutěže MLB se, stejně jako v minulých sezonách, znovu ocitli hráči Kansasu. Royals včera prohráli čtvrtý zápas za sebou a dnes se chystají ukončit černou sérii.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Příznivci kansaského klubu mohou jen se slzami vzpomínat na sezonu 2003/2004, kdy jejich oblíbený tým skončil sezonu s kladnou bilancí. Po odchodu hvězdného Carlose Beltrána se jeho managementu stále nepovedlo dát dohromady mužstvo, které by si mohlo dávat nějaké vyšší cíle. V posledních třech sezonách patřili Royals k nejhorším týmům MLB a zdá se, že nejinak tomu bude i letos. Důvody jsou stále stejné. Nadhazovači, které posílil Gil Meche ze Seattlu, znovu zapadli mezi podprůměr a rozhodně nezáří ani pálkaři - veterán Mike Sweeney už je za zenitem a nedaří se ani mladým, například Alexi Gordonovi nebo Marku Teahenovi, kteří mají být budoucností klubu. Kansas si tak zatím připsal pouhá tři vítězství, proti Bostonu, Detroitu a Torontu, dalším devět utkání ovšem prohrál, včetně tří posledních v Baltimoru. Zabránit čtvrté porážce s Orioles se dnes na kopci pokusí Zack Greinke, zatím asi nejpříjemnější překvapení Kansasu - třiadvacetiletý hráč zatím nastoupil dvakrát, s Bostonem i přes vynikající výkon prohrál 1-4 a v Torontu dokázali Royals i jeho zásluhou zvítězit 6-3.

V případě Baltimoru si baseballoví fanoušci kladou stejnou otázku, jako vždy: dokážou se Orioles vyrovnat Yankees a Bostonu a konečně se dostat do play off? Zatím si Baltimore nevede nejhůř. Z prvních čtyř utkání sice třikrát prohrál, ovšem s New Yorkem se rozloučil výhrou 6-4 a zvítězit dokázal i o den později v Detroitu. S rozjetými Tygry potom sice dvakrát prohrál, ovšem náladu si spravil třemi dalšími vítězstvími v řadě - Orioles porazili Kansas 2-1, 8-1 a včera 6-4. Na kopci dnes dostane příležitost - pokus se zápas kvůli dešti neodloží - nepříliš zkušený Jeremy Guthrie. Nadhazovač, který před týdnem oslavil 28. narozeniny, se v MLB pohybuje čtvrtým rokem, během kterých zahájil jediný zápas. Svou druhou příležitost dnes dostane díky zranění Jareta Wrighta a pokusí se navázat na dva zápasy, v nichž letos odházel téměř šest směn; Minnesotě povolil za necelé tři směny jeden bod a stejně si vedl i před pěti dny proti Detroitu.

Forma sice dnes mluví pro Baltimore, vzhledem ke Greinkeho dosavadním výkonům ale zápas podle bookmakerů nemá favorita - na oba soupeře vypsala společnost bwin kurs 1.91. Vsadit si ale můžete i na to, kolik diváci uvidí oběhů - hranice je 9.5 bodů.

Reklama