Hlavní obsah

Štěpánek chce v Monte Carlu odstartovat vzestup

Tenisová antuková sezona je už v plném proudu, tento týden pokračuje prestižním turnajem ATP Masters Series v Monte Carlu. O titul bude bojovat 64 hráčů, mezi kterými nechybí ani česká dvojice Radek Štěpánek - Tomáš Berdych. Prvně jmenovaný vstoupí do turnaje v Monaku proti domácímu Gaelu Monfilsovi.

Foto: ČTK

Český tenista Radek Štěpánek.

Článek

S ním nemá Štěpánek pozitivní bilanci; oba hráči své síly ve vzájemném souboji změřili jednou - v roce 2005 se v Cincinnati na tvrdém povrchu radoval z vítězství Monfils. Od tohoto zápasu ale už utekly 2 roky a Štěpánek dnes do zápasu nevstoupí rozhodně jako outsider. V Monte Carlu nestartuje sice jako nasazený, ale 25. příčka v žebříčku ATP ho opravňuje k optimismu. Na druhou stranu - letos nehraje prozatím tak dobře jako loni. Bilance 6-6 je na českého reprezentanta opravdu málo. Turnajové úspěchy v roce 2007 zaznamenal prozatím pouze ve čtyřhře - finále v Dubai a Adelaide. Loni ještě 8. hráč světa tak klesl o dvě desítky níže. Antuka je ale jeho oblíbeným povrchem a právě na ni by se chtěl vyhoupnout opět výše.

To nebude ale nic lehkého. Na probíhajícím turnaji v Monaku ho nečeká vůbec jednoduchý los, ale takové už jsou turnaje Masters - snadného soupeře zde čekat nemůžete. V prvním kole změří český reprezentant síly s mladým Francouzem Gaelem Monfilsem, který je sice momentálně až 42. hráčem světa, ale loni po antukové sezoně byl o 20 příček výše. Jeho forma je podobná té Štěpánkovi, konec roku 2006 a začátek nového roku 2007 mu nevyšel. V letošní sezoně zaznamenal na okruhu ATP pouze 3 vítězství a 7 porážek, což je pro tohoto hráče tmavé pleti velmi nelichotivá bilance. Jeden turnaj sice vyhrál, ale byl to pouze challenger v Sunrise.

Myslíte si, že Štěpánek potvrdí roli favorita a pro Monfilse bude tím pádem tento zápas posledním letošním na dvorcích v Monte Carlu? Potom si na Čecha vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.67. Jste-li názoru, že Francouz ještě nejméně jedno další utkání na tomto turnaji ATP Masters Series odehraje, využijte kursu 1.95 na jeho vítězství.

Reklama