Hlavní obsah

Tursunov hraje s antukovým specialistou Gaudiem

První z větších antukových turnajů v letošním roce hostí Monako. Ve městě milionářů dnes začíná turnaj ATP Masters Series s dotací 2 082 500 eur. O podíl z této sumy se poperou i Dmitry Tursunov a Gaston Gaudio. Do 2. kola ale postoupí pouze jeden z nich, jelikož se dnes střetnou ve vzájemném souboji.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Rus Tursunov je v tuto chvíli 23. hráčem žebříčku ATP, když letos sehrál na okruhu pouze 5 zápasů, z nichž třikrát odešel poražen. Obě vítězná utkání odehrál na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde si poradil s Němcem Waske a ve 2. kole i Bělorusem Mirnyjem, který startuje na probíhajícím turnaji v Monte Carlu jako poslední přijatý hráč bez kvalifikace. Katem Tursunova se ve 3. kole stal český tenista Tomáš Berdych, jenž Rusa vyprovodil z kurtu po třech hladkých setech. 24letý rodák z Moskvy poté startoval i na obou prestižních turnajích Masters v USA - Indian Wells a Miami. V obou ale skončil hned v úvodním kole - na Pacific Open s mladým krajanem Korolevem a na Sony Ericsson Open s Italem Bolellim. Dnes se jistě pokusí tuto sérii neúspěchů z tvrdého povrchu ukončit na antuce v Monaku.

Gaudio je v tuto chvíli o 22 příček v žebříčku ATP níže než Tursunov. Z 10 zápasů letos vyhrál pouze tři. Jedno z těchto vítězství zaznamenal v prvním kole turnaje Masters v Miami se Španělem Ramirezem Hidalgem, kde následně skončil na Štěpánkovi. Jasně tak potvrdil, že tvrdý povrch pro něj není to pravé ořechové. Svěřenec Franco Davina letos prozatím končil na turnajích až na ty v Miami a Acapulcu hned v 1. kole. Na Australian Open ho v úvodním zápase vyřadil Muller, na dalším prestižním podniku - Pacific Open - nestartoval. Výrazné zlepšení si hráč, který byl před dvěma lety dokonce světovou pětkou, slibuje na antuce.

Vítěz tohoto zápasu změří v dalším kole síly s v posledním měsíci nejúspěšnějším tenistou na světě - Novakem Djokovičem. Myslíte si, že mladý Srb bude mít za soupeře Rusa Tursunova, pak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.02. Mírným favoritem zápasu je Argentinec Gaudio, jehož vítězství je oceněno kursem 1.62.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články