Hlavní obsah

Tampa Bay zatím střílí góly Brodeurovi

Pondělí nabízí v zámořské NHL tři třetí zápasy prvního kola play off. Po vypjatém závěru pátečního duelu zajíždí Nashville na led San Jose s vědomím, že nebude moci postavit střelce Radulova. Buffalo zaskočené přítomností DiPietra v brance Islanders také cestuje ven. Vyrovnaný stav po dvou zápasech je i v sérii mezi Tampou Bay a New Jersey.

Článek

Tampa Bay se během základní části sezóny prezentovala natolik špatnou obranou, že dokonce postoupila do play off se záporným skóre. O prodloužení sezóny se výrazně přičinili dva střelci, kteří dali více než třetinu všech gólů mužstva. Lecavalier i St. Louis jsou střeleckými tahouny i v play off, když se kromě nich zatím dokázal prosadit pouze český obránce Kuba. Ten otevřel skóre sobotního zápasu a naznačil, že jeho tým si na soupeřův led nepřijel pro dvě porážky. Trenér Tampy Bay řešil nezávidihodný úkol při výběru gólmana pro play off. Zatím chytá Holmqvist, ale opět je svojí úspěšností zákroků pod 90 %. Mužstvo přesto ukázalo, že se mu během sezóny nedařilo venku náhodou.

New Jersey mělo nečekaného soka v boji o prvenství v divizi, které ukořistilo definitivně až v posledním týdnu. To již na lavičku usedl staronový trenér, který je zároveň generálním manažerem. Ať je trenérem tohoto mužstva kdokoli, brankářskou otázku zde již mnoho let neřeší. Brodeur patří pravidelně k zápasově nejvytíženějším a zároveň nejlepším gólmanům ligy. Na průměr tři góly na zápas, který má po prvních dvou zápasech play off, rozhodně není zvyklý. Ďáblové zatím excelují především v přesilovkách, když proměňují v gól každou druhou. Nyní míří ven, kde patřili během sezóny k nejlepším v lize. Podobně jako celou sezónu New Jersey zlobí zdravotní problémy obránců.

Bookmakeři bwin očekávají dosti vyrovnaný duel, v němž mírně favorizují domácí tým. Na výhru Tampy Bay vypsali kurs 2,3 . Hostům se během základní části na jejich soka moc nedařilo, ale jedinou výhru ze čtyř utkání získali právě na jeho ledě. Lednový úspěch dnes může New Jersey zopakovat v kursu 2,5 .

Reklama