Hlavní obsah

Arsenal hostí v dobré formě hrající Citizens

Premier league má dnes a zítra na programu dohrávky. V jedné z nich přivítá Arsenal Londýn na svém Emirates Stadium hráče Manchesteru City. Domácí prozatím marně bojují s Liverpoolem o třetí příčku v tabulce, ale dvoubodová ztráta stále nic neznamená.

Článek

Arsenal měl nedávno povedenou sérii - neprohrál sedm zápasů v řadě. Nicméně poté přišla smolná porážka s Evertonem, když se v 90. minutě prosadil Johnson, což odstartovalos řadu neúspěchů. Po reprezentační pauze odcházeli svěřenci Arsene Wengera ze hřiště opět se svěšenými hlavami - tentokrát byl nad jejich síly Liverpool, který je letos největším soupeřem Gunners v tabulce. Chuť si Kanonýři překvapivě nespravili ani v následném utkání, když v derby podlehli doma letos tragickému West Hamu. Bodovat se jim tak podařilo až na Velikonoční pondělí v St. James Parku s Newcastlem, kde si připsali bod za bezbrankovou remízu. V uplynulém víkendu hostili Wengerovi muži nevyzpytatelný Bolton, po 10 minutých hry prohrávali a zdálo se, že trápení nepřestalo. Poté ale zabrali, a po brankách Rosického a Fabregase si připsali dlouho chtěné vítězství. To se dnes jistě pokusí potvrdit v dohrávce s Manchesterem City. „Máme před sebou důležitý zápas. Pro mě je nepřijatelné, že nebudeme v příští sezoně hrát Ligu mistrů. Poslední období pro nás bylo tvrdé a bolestivé. Nemáme ale čas si stěžovat. Musíme uplatnit naší kvalitu a vítězit,“ řekl zastupující kapitán Arsenalu Gilberto Silva. Na hřišti se dnes neobjeví tradiční vůdce Thiery Henry stejně jako dva další útočníci - Robin van Persie a Theo Walcott.

Hosté z Manchesteru by dnes určitě rádi navázali na předchozí dobré výsledky, už jenom kvůli tomu, že na desátou Aston Villu ztrácejí pouhé 2 body a v případě dnešního vítězství by se tak tabulkou posunuli o 2 příčky výše. Situace za nimi je však také velmi vyrovnaná. Čtrnácté Middlesbrough má odstup pouhé 2 body. Před měsícem City ukončili sérii šesti zápasů bez výhry, když si poradili právě s Boro na jeho hřišti 2:0. Stoupající formu potvrdili hráči trenéra Stuarta Pearce, když si odvezli všechny body z Newcastlu za výhru 1:0. Doma poté sice jenom remizovali s Charltonem, ale v posledním zápase opět vyhráli a to ve Fulhamu 3:1. Citizens vedli už 3:0 díky brankám Bartona, Beasleyho a Vassella. Za Fulham pouze korigoval výsledek v 76.minutě Bocanegra. Manchesteru se v tomto utkání podařilo vstřelit tři branky, což dokázal naposled na konci listopadu loňského roku. Ani tento víkend Pearcovi muži neodešli ze hřiště s prázdnou - shodou okolností pomohli svému dnešnímu soupeři, když díky bezbrankové remízy obrali o body Liverpool. „V Premier league je obrovský rozdíl mezi špičkovými týmy a těmi ostatními. Pro ty je poté úspěch z nějakým slavným celkem velmi cenný,“ řekl kouč Pearce, který má dnes až na útočníka Emile Mpenzu k dispozici kompletní kádr.

Podle bookmakerů společnosti bwin vstoupí v roli jasného favorita do zápasu domácí Kanonýři. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že Manchester City potvrdí svou formu a po Liverpoolu dokáže obrat o body i Arsenal? Poté si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 2.59.

Reklama