Hlavní obsah

Berdych změří síly se španělským antukářem

Úspěšně včera vstoupil do turnaje v Monte Carlu Radek Štěpánek, který si s přehledem poradil s Francouzem Monfilsem a v dalším kole změří síly s Ivanem Ljubičičem. Ještě předtím ale sehraje svůj zápas 1. kola druhý český zástupce na turnaji - Tomáš Berdych. Jednoduchý zápas ho rozhodně nečeká - Španěl Nicolas Almagro měl loni na svém oblíbeném povrchu fantastickou formu.

Foto: PRÁVO

Tomáš Berdych

Článek

Čtrnáctý hráč žebříčku ATP a turnajová desítka na podniku v Monaku - Tomáš Berdych - letos nehraje prozatím nejhůř, ale žádná sláva to určitě není. Jeho letošní bilance 8 výher a 7 porážek není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá. Z toho plyne jediný turnajový úspěch, kterým byla čtvrtfinálová účast v Sydney. Do 4. kola se dostal na Australian Open, kde nestačil na silného Davyděnka. Tvrdý povrch měl být jeho doménou, ale ani na následujících dvou turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami nic nepředvedl. Na Pacific Open končil hned v prvním kole s Russellem a na Sony Ericsson Open o kolo dále s Chelou. O nápravu se určitě svěřenec Jaroslava Navrátila pokusí na antuce a v tuto chvíli na probíhajícím turnaji ve městě milionářů.

Hned v úvodním kole ho ale nečeká vůbec lehký zápas - Nicolas Almagro loni hrával na antuce skvěle a minulý týden to jasně potvrdil ve Valencii, kde nenašel přemožitele a připsal si na své konto druhý turnajový triumf v kariéře. Dvaatřicátý hráč světa letos na okruhu ATP odehrál už 22 zápasů, když ze 14 odcházel jako vítěz. Díky tomu se dokázal probojovat do semifinále turnaje v Buenos Aires a čtvrtfinálovou účastí okořenil podniky v Costa Do Sauipe a Acapulcu. Tradičně se mu moc nedařilo na hardu. Na Australian Open sice svedl v 1. kole těžkou bitvu s dobrým Američanem Gineprim, ale po pěti setech se s prvním grandslamem sezony rozloučil. V Indian Wells podlehl v úvodním kole Thomasi Johanssonovi a v Miami nestačil o kolo dále na Federera. Antuka je ale pro Almagra jiná káva a v Monte Carlu se to jistě pokusí potvrdit.

Oba hráči se střetli ve vzájemném souboji prozatím dvakrát - v roce 2005 vyřadil Berdych Almagra na antuce v Bastadu, kde se střetli i o rok později a úspěšnější byl naopak Španěl. Myslíte si, že český hráč dnes Almagrovi vrátí tuto poslední porážku a potvrdí své postavení v žebříčku ATP? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.14. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte momentální formě a kvalitě Španěla na antuce, využijte kursu 1.55.

Reklama