Hlavní obsah

Připíše si Manchester povinné tři body?

Vinou účasti ve čtvrtfinále Ligy mistrů musí dnes Manchester United dohrát zápas se Sheffieldem United, který byl na programu na Velikonoční pondělí. Do konce letošního ročníku Premier league zbývá Rudým ďáblům včetně tohoto utkání odehrát už pouze 6 duelů, v nichž se rozhodne o zisku titulu.

Článek

Manchester je už několik měsíců lídrem elitní anglické soutěže, ale druhá Chelsea se ho stále drží a náskok pouhých 3 bodů je velmi lehko ztratitelný. Na druhou stranu mají svěřenci Sira Alexe Fergusona vše ve svých rukou a jestliže ve zbylých šesti zápasech ztratí maximálně 2 body, tak se po čtyřech letech stanou opět králem Anglie. Z těchto počtů je jasné, že by Rudí ďáblové neměli ani jednou prohrát, což se jim povedlo minulý týden v Portsmouthu, kterému podlehli 1:2. Doma jsou ale v poslední době naprosto stoprocentní - na Old Trafford dotáhli do vítězného konce už 9 zápasů v řadě - naposledy ztratili body 26. listopadu za remízu 1:1 s Chelsea. Právě na hřišti Blues měli Fergusonovi muži hrát o uplynulém víkendu, ale na programu byla semifinále FA Cupu, ve kterých ani jeden z těchto celků nechyběl a podle předpokladů ani jeden nezaváhal, čímž se vyostřil souboj mezi těmito kluby, jelikož se střetnou i ve finále tohoto prestižního poháru. To ale není zdaleka všechno - oba celky se mohou stále ještě potkat ve finále letošního ročníku Ligy mistrů. „Vítězství pomáhají únavě. V poslední době moc netrénujeme. Chceme být úspěšní na všech třech frontách a uděláme pro to maximum,“ konstatoval zkušený záložník United - Ryan Giggs, kterého dnes společně se svými spoluhráči dnes čeká na první pohled „odpočinkový“ zápas se Sheffieldem. V tom by se měl na hřišti po lehčím zranění objevit Rio Ferdinand. Premiéru v nejvyšší anglické soutěži by si měl odbýt nadějný 18letý mladík Craig Cathcart.

Sheffield je v tuto chvíli na 17. příčce a případný dnešní bodový zisk ho může posunout o 2 příčky výše. Během posledních pěti týdnů měl své tradiční výsledky - doma boduje a venku prohrává. Na hřištích soupeřů neuspěli svěřenci Neila Warnocka už sedmkrát v řadě. Doma naopak v 7 zápasech podlehli soupeři pouze jednou - před týdne a půl Newcastlu. Chuť si spravili v uplynulém víkendu - rozdílem třídy porazili konkurenta v boji o udržení - West Ham. Tímto výsledkem se dostali 2 body před Charlton, který díky své prohře s Evertonem spadl na sestupovou pozici. Dnes čeká Warnockovi muže zápas se soupeřem z jiné sféry. „Musíme být disciplinovaní, musíme z naší hry vymazat chyby, jen tak budeme mít šanci na nějaký dobrý výsledek,“ konstatoval hlavní manažer Sheffieldu, který dnes bude postrádat stopera Clauda Davise.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Manchester, na který si můžete vsadit s kursem 1.22. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 5.50. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Sheffield, jehož výhra je oceněna kursem 10.00 rovných.

Reklama