Hlavní obsah

Calgary se musí doma vzpamatovat

Eurotip.cz

Úterní program bude v této sezóně NHL na počet zápasů play off zatím nejbohatší. Rangers mají po dvou dnech odpočinku šanci na vlastním ledě ve třetím zápase potvrdit skvělý vstup do série s Atlantou. Z postupu v nejkratším možném čase se budou radovat hráči Anaheimu, pokud vyhrají na ledě Minnesoty. Calgary hraje doma s Detroitem.

Článek

Domácí tým po špatném vstupu do sezóny musel dlouho bojovat o postup do play off. V březnu se mu v rozhodující chvíli začala dařit hra venku, čímž získal potřebný náskok, který se čtyřmi dubnovými porážkami pouze ztenčil na minimum. Calgary tedy uhájilo poslední postupovou příčku a prošlo do play off i přes jednoznačně nejhorší venkovní bilanci ze všech týmů, které si mohly prodloužit sezónu. Sérii začalo ve druhé polovině minulého týdne pochopitelně na cizím ledě, kde se chovalo střelecky velmi upejpavě. Calgary se nedokázalo vůbec prosadit především tehdy, když byl na ledě plný počet hráčů na obou stranách. Dnes domácí tým zároveň trápilo v obou zápasech na soupeřově ledě množství vyloučení, která přicházela navíc ve velmi nevhodnou dobu. Nedělní zápas nedohrál obránce Robyn Regehr.

Detroit opět obhájil vedoucí postavení v konferenci, ale s play off by se jistě nerad loučil tak brzy, jako se mu to přihodilo před rokem. Během základní části sezóny exceloval na domácím ledě, odkud odjížděl bez bodu pouze ve čtyřech případech. Rudá křídla se před sezónou posílila v brance, kam přivedla zpět Haška jako symbol posledního klubového vítězství ve Stanleyově poháru. Před uzávěrkou přestupů vedení klubu zamíchalo mírně útokem, když angažovalo zlobivého muže Bertuzziho a Caldera. První z nich však přišel k týmu ve špatném zdravotním stavu a v play off ještě nenastoupil. Detroit ve dvou domácích zápasech zdobila obrana. Zkušení muži v ní propustili na českého gólmana minimum střel a ještě stihli být velmi produktivní směrem vpřed. V útoku se zatím daří málo vytíženým hráčům, mezi něž patří Hudler.

Bookmakeři bwin předpokládají, že i dnes budou úspěšní hosté. Calgary se během základní části sezóny na domácím ledě dařilo, ale v dubnu ještě své fanoušky nepotěšilo. Dnes si lze na domácí celek vsadit v kursu 2,85 . Hosté na ledě svého soupeře v této sezóně nedokázali uspět, když mu ve dvou zápasech vstřelili dohromady dvě branky. Tentokrát je na výhru Detroitu vypsán kurs 2,05 .

Reklama