Hlavní obsah

Chelsea chce stáhnout ztrátu zpět na 3 body

Eurotip.cz

Náskok Manchesteru v tabulce Premier league na druhou Chelsea po včerejšku vzrostl na 6 bodů. Blues ale mají k dobru dnešní zápas, ve kterém hrají sice venku, ale nedaleko od svého sídla - soupeřem v londýnském derby jim bude West Ham. Ten potřebuje každý bod jako sůl - na nesestupovou příčku ztrácí 5 bodů.

Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Německý záložník Michael Ballack se raduje z postupu své Chelsea do finále FA Cupu.

Článek

Manchester je sice lídrem Premier league, ale v poslední době je v Anglii nejlepší jiné mužstvo - londýnská Chelsea. Ta v domácí soutěži zvítězila v osmi zápasech v řadě, v nichž navíc ani jednou neinkasovala. Naposledy svěřenci José Mourinha odcházeli ze hřiště se svěšenými hlavami 20. ledna na Anfield Road, domácím stánku Liverpoolu, kde prohráli 2:0. Před týdnem si Blues poradili na domácím hřišti s nevyzpytatelným Tottenhamem. V týdnu poté vybojovali postup do semifinále Ligy mistrů ve Valencii a o uplynulém víkendu si zajistili účast ve finále FA Cupu v zápase s Blackburnem.

Dnes čeká Mourinhovi muže opět liga, ve které stejně jako v FA Cupu i Lize mistrů bojují o titul. „V posledních letech jsme neměli konkurenci, ale Manchester ukázal ohromnou touhu předčít nás. Víme, že boj o titul bude hodně obtížný - jeden výsledek může vše změnit,“ řekl kapitán Chelsea - John Terry. Manažer Mourinho dnes do základní sestavy určitě neopomene zařadit útočné duo Didier Drogba - Andrej Ševčenko, které se na hřišti neobjevilo v zápase s Blackburnem. Mimo hru je stále Arjen Robben, jehož koleno by mělo být v pořádku do 10 dnů.

Kladiváři měli před sezonou rozhodně vyšší ambice než boj o záchranu, který je pro ně letos krutou realitou. Momentálně jsou předposlední a 5 zápasů před koncem soutěže jim chybí k záchraně 5 bodů, což je dost, a pomalu to vypadá, že se alespoň v příští sezoně s Premier league rozloučí. Na začátku prosince sáhlo vedení klubu k výměně manažera - Alana Pardewa nehradil na lavičce Alan Curbishley. Ten sice hned ve svém premiérovém vystoupení dokázal dovést své svěřence k vítězství nad Manchesterem United a uštědřit mu v té době teprve druhou porážku v probíhajícím ročníku. Ale po tomto úspěchu West Ham znovu tahal za špatný konec provazu.

Vítězství si Kladiváři připsali až poslední březnový den v zápase s Middlesbrough. Tříbodový úlovek si překvapivě připsali i v následném utkání s Arsenalem. O uplynulém víkendu ale podlehl 0:3 přímému konkurentovi v boji o záchranu Sheffieldu United a akcie Hammers opět výrazně poklesly. O nápravu se dnes jistě pokusí doma proti Chelsea. „V zápasech proti přímým konkurentům se nám tradičně nedaří. Ale věřím, že moji hráči nemyslí na nejhorší a pořád věří, že není nic ztraceno,“ konstatoval trenér Curbishley, který nemá ve svém kádru žádná čerstvá zranění. Mimo hru jsou i nadále Calum Davenport, Matthew Upson a Danny Gabbidon.

Chelsea je sice v Upton Parku hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.45. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.80 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 6.60.

Reklama