Hlavní obsah

Bude Djokovič na antuce stejně úspěšný jako na hardu?

Ne Roger Federer nebo Rafael Nadal, ale Novak Djokovič byl nejúspěšnějším hráčem posledního měsíce na okruhu ATP, díky čemuž se posunul na 7. příčku žebříčku. Tvrdý povrch dnes vystřídá za antuku, na které vstoupí do svého úvodního zápasu na turnaji ATP Masters v Monte Carlu, soupeřem mu bude nevyzpytatelný Gaston Gaudio.

Článek

Srb Novak Djokovič, který 20. narozeniny oslaví až 22. května je díky svému postavení v žebříčku na probíhajícím turnaji šestým nasazeným, díky čemuž vstupuje do podniku druhým kolem. Letos navazuje na loňskou sezonu, ve které se začal prosazovat a pomalinku ale jistě se dostávat mezi nejlepší hráče světa. V roce 2007 zaznamenal už 25 vítězství a pouze 5 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide a před 14 dny vyhrál prestižní Sony Ericsson Open. Před měsícem si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil na Rafaela Nadala. Semifinálovou účastí ozdobil podnik v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii. Na úspěchy z tvrdého povrchu bude chtít jistě navázat na antuce, to že umí i na ní dokázal loni na Rolland Garros, kde podlehl ve čtvrtfinále až pozdějšímu vítězi - Rafaelu Nadalovi.

Úvodním soupeřem Srba v Monaku bude kvalitní antukář - Gaston Gaudio. Argentinec je v tuto chvíli o 38 příček v žebříčku ATP níže než Djokovič. Z 11 zápasů letos vyhrál pouze čtyři. Jedno z těchto vítězství zaznamenal v prvním kole turnaje Masters v Miami se Španělem Ramirezem Hidalgem, kde následně skončil na Štěpánkovi. Jasně tak potvrdil, že tvrdý povrch pro něj není to pravé ořechové. Svěřenec Franco Davina letos prozatím končil na turnajích až na ty v Miami a Acapulcu hned v úvodním kole. V Monte Carlu se tak ale nestalo - ve třech setech si poradil s Rusem Tursunovem a potvrdil, že antuka je pro něj rozhodně silnějším povrchem.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit dále může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem srbský mladíček s kursem 1.14. Kurs na Argentince má hodnotu 4.27.

Reklama