Hlavní obsah

Boleslav chce odčinit neúspěchy z cizích hřišť

Eurotip.cz

Vložené 23. kolo Gambrinus ligy dnes uvidí souboj Zlín - Mladá Boleslav. Moravané ve svém předchozím domácím zápase získali překvapivě tři body s pražskou Spartou, což je jistě velmi nabudí do dnešního zápasu s dalším celkem bojujícím o přední příčky české nejvyšší soutěže.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Fotbalový záložník Mladé Boleslavi Martin Abrahám.

Článek

Zlín se loni zachraňoval až pár kol před koncem sezony a letos tomu není opět moc daleko - v tuto chvíli má čtyřbodový náskok na předposlední Příbram. Právě s ní změřila zlínská Tescoma síly v uplynulém víkendu a ze stadionu Na Litavce si přivezla cenný bod za remízu 1:1. Moc nechybělo a mohlo to být ještě lepší - nerozhodný výsledek Příbrami zachránil proměněnou penaltou z 90. minuty Rudolf Otepka. “My jsme tam očekávali úplně všechno, ale to, co se stalo, jsem neočekával,“ reagoval kouč Moravanů Hoftych na kontroverzní penaltu nařízenou sudím Patákem.

Zlín v posledních dvou zápasech naznačuje jasné zlepšení, čehož je evidentním důkazem týden a půl staré vítězství se Spartou Praha. Dalším pozitivem jsou vstřelené branky, kterých Zlín celkově na svém kontě moc nemá - do „černého“ se svěřenci Pavla Hoftycha doposud trefili pouze 14krát, což je jen o jeden gól lepší bilance než má poslední Slovácko. O další zlepšení se pokusí dnes na domácím stadionu proti čtvrtému celku tabulky, který je na tom papírově hůře než poslední poražený ze zlínské Letné - Sparta. „Já bych rozhodně neřekl, že Mladá Boleslav je nějaký slabší soupeř. Mají mužstvo na úrovni Sparty, je to velmi slušně poskládaný tým, který hraje již delší dobu pospolu. Mají vyváženou útočnou i obrannou činnost. Určitě to bude velice těžké utkání. Na druhou stranu je to mužstvo, které chce hrát fotbal, uvidíme, popereme se o tři body,“ řekl kouč Moravanů, který dnes nemůže počítat se slovenským záložníkem Lukášem Opielou, jenž v Příbrami obdržel červenou kartu. Připraveni by naopak měli být Vyskočil a Bača.

Středočeši přezimovali na 4. příčce tabulky, když na Spartu ztráceli 6 bodů - v tuto chvíli jsou rovněž čtvrtí, ale na Letenské mají sedmibodové manko a na první Slavii jim chybí bodů devět. V prvním jarním kole remizovali na hřišti zvedající se Plzně, poté obrali doma o všechny body ambiciózní Jablonec a následně prohospodařili během posledních 15 minut v Toyota Aréně jednobrankový náskok se Spartou, když si nakonec odvezli debakl 1:4. Chuť si svěřenci Dušana Uhrina jistě následně spravili domácím vítězstvím s Příbramí. To ale o víkendu nepotvrdili v Kladnu, kde uhráli bezbrankovou remízu.

Tento ne zrovna úspěšný výsledek může být napraven už po čtyřech dnech - dnes ve Zlíně. Utkání nebude jen tak ledajaké - jubileum v něm oslaví trenér Dušan Uhrin, který usedne na prvoligovou lavičku přesně po sté. „Zlín hrál v Příbrami v prvním poločase moc dobře. Má dostatečně vysoké hráče, nebezpečný je pohyblivý Kraus a oba útočníci,“ prozradil o soupeři kouč Škodováků, který naznačil, že v sestavě udělá několik změn. Boleslav venku zvítězila naposledy v září.

Zlínští nevstoupí do utkání i přes svůj domácí úspěch se Spartou podle bookmakerů společnosti bwin ani v roli mírného favorita, vsadit si tak na ně můžete v kursu 2.70. Na chlup stejným kursem 2.70 ohodnotili experti bwin remízu i vítězství hostů.

Reklama