Hlavní obsah

Rangers mohou slavit postup doma

Čtyři čtvrté zápasy sérií prvního kola play off se dnes odehrají v NHL. Důležité třetí vítězství mohou získat na vlastním ledě Tampa Bay hostící New Jersey a San Jose, kde bude hrát Nashville. Buffalo by si výhrou na ledě Islanders vybudovalo výhodnou pozici před pátečním domácím utkáním. Postoupit již dnes mohou Rangers, pokud pokoří Atlantu.

Foto: REUTERS/Ray Stubblebine

Michael Nylander (vparvo) oslavuje svůj gól do sítě Atlanty. V chumlu před brankou se raduje i kapitán Rangers Jaromír Jágr.

Článek

Jezdci zatím dávají soupeři pocítit se vším všudy, jak se vloni cítili po mnoha letech čekání v prvním kole play off oni sami. New York Rangers tehdy i kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu některých hráčů nedokázali vyhrát žádný zápas a vypadli tedy v nejkratším možném čase. Letos se jim naopak postupně hráči do sestavy na konci základní části vrátili a všem prudce narůstá forma. Rangers se tak například mohou opět spolehnout na brankáře Lundqvista, který své dosavadní výkony včera korunoval první osobní vychytanou nulou v play off. Činí se však i hráči před ním. První utkání vydřeli, ve druhém šli štěstí natolik naproti, že jim pomohl kuriózní gól a včera již soupeře deklasovali. Rangers také svého soka ve všech třech utkáních spolehlivě přestříleli, ačkoli dvě z nich hráli na jeho ledě.

Atlanta se pod vedením zkušeného trenéra na první play off velmi těšila, ale zatím se v něm pouze nesměle rozkoukává. Projevuje se to i v tom, že se v žádném ze tří odehraných zápasů nedokázala ujmout vedení a soupeřův náskok vyrovnala pouze jednou na sotva deset minut. Atlanta se snažila při přestupech během sezóny posílit především útočnou fázi, ale v play off se to zatím neprojevilo, když se střelecky prosadili spíše ti, od nichž se to čekalo méně. Frustrace nejlepších hráčů, kteří měli být tahouny mužstva, včera dosáhla takového stupně, že okupovali až příliš často trestnou lavici. Trenér Atlanty zase může přemýšlet o tom, proč včera poslal do branky právě Lehtonena. Dnes ho nejspíše opět nahradí Hedbergem, který se dobře uvedl ve druhém zápase série.

Bookmakeři bwin očekávají, že hostům se již nepodaří sérii nikterak zdramatizovat. Na výhru New York Rangers vypsali kurs 1,7 . Domácí prostředí ovšem ve vzájemných zápasech těchto soupeřů nehraje obvykle významnou roli. Atlanta dokázala i v základní části této sezóny na ledě jejího soka uspět. Dnes si lze na vítězství hostů vsadit v kursu 3,8 .

Reklama