Hlavní obsah

Berdych změří síly s Robredem

Pouhé tři hry ztratil doposud Tomáš Berdych na turnaji ATP Masters Series v Monte Carlu. Po neúspěších v úvodu sezony to vypadá, že se na antuce vrací do své staré dobré formy. Ve 3. kole probíhajícího podniku se střetne s Tommy Robredem, pro něhož je právě oranžový povrch tím oblíbeným.

Článek

Čtrnáctý hráč žebříčku ATP a turnajová desítka na podniku v Monaku - Tomáš Berdych - letos nepodával doposud zrovna úchvatné výkony. Jeho bilance před probíhajícím turnajem byla 8 výher a 7 porážek, což není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá statistika. Z toho plyne jediný turnajový úspěch, kterým byla čtvrtfinálová účast v Sydney. Do 4. kola se dostal na Australian Open, kde nestačil na silného Davyděnka. Neuspěl ani na dvou turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami, kde skončil v prvním, respektive druhém kole. O nápravu se svěřenec Jaroslava Navrátila pokouší na antuce, v tuto chvíli konkrétně v Monte Carlu. Zde si v prvním kole poradil bez problémů se Španělem Almagrem, který za stavu 5:0 pro Berdycha utkání skrečoval. V dalším kole se rodák z Valašského Meziříčí střetl s Němcem Benjaminem Beckerem, jemuž nedal sebemenší šanci a po setech 6:1 6:2 s přehledem postoupil do 3.kola.

V tom změří síly se silným Robredem, což je v tuto chvíli šestý hráč světa. Berdych se s ním doposud na okruhu ATP střetl dvakrát na tvrdém povrchu - každý z hráčů si připsal po jednom vítězství. Robredovi se letos dařilo nejvíce v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Čtvrtfinále bylo pro něj konečnou na Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami. Tam skončil na raketě Guillerma Caňase, finalisty turnaje a dvojnásobného přemožitele světové jedničky Rogera Federera. Celkově si Španěl v roce 2007 připsal 15 vítězství z 22 zápasů. To poslední zaznamenal ve 2. kole turnaje v Monaku s Francouzem Clementem. Úvodní kolo díky svému postavení v žebříčku neabsolvoval.

Myslíte si, že český hráč dnes potvrdí svůj vzestup a s pátým nasazeným turnaje v Monte Carlu si poradí? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.01. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Španěla, využijte kursu 1.63.

Reklama