Hlavní obsah

Liberec hostí pod Ještědem Jablonec

Vložené třiadvacáté kolo Gambrinus ligy dnes uzavřou tři zápasy. Před obrazovkami české televize přivítá v severočeském derby třetí celek tabulky - Slovan Liberec - mužstvo z Jablonce nad Nisou. O dva dny později se obě města střetnou v novém televizním pořadu „Výzva“.

Článek

Obhájce titulu byl před startem jarní části na dostřel nejvyšším příčkám, ale díky horším výsledkům se mu dvojice pražských „S“ vzdálila a už to vypadalo, že o triumf v letošním ročníku Gambrinus ligy se poperou pouze velkokluby z hlavního města. Ale včera překvapivě neuspěla Sparta ani Slavie a v případě dnešního vítězství bude mít Liberec pouze o bod méně než Letenští a o tři než Sešívaní. „To je pro nás jen dobře, v boji o titul ještě neskládáme zbraně. Ovšem právě proto nesmíme promarnit šanci a s Jabloncem musíme vyhrát, stejně jako v neděli na Kladně. Tyhle dva zápasy podle mě napoví hodně o našich šancích.“ řekl slovenský reprezentační obránce hájící barvy libereckého Slovanu Peter Šinglár.

Poslední dva zápasy Liberci zdaleka nevyšly. Svěřenci Vítězslava Lavičky nejdříve pouze remizovali doma s posledním Slováckem a o uplynulém víkendu uhráli bod za bezbrankovou remízu v Mostě. „Musíme se zlepšit po všech stránkách, hlavně pak v ofenzivě. To, že jdou zápasy rychle po sobě, vítáme. Aspoň máme šanci minulá zakolísání rychle napravit,“ reagoval kouč Lavička, který dnes nemůže počítat s tradičním jarním útokem Nezmar - Blažek. Prvně jmenovaný je zraněný a mladíček Blažek má karetní trest. Dlouhodobě absentují Matula a Frejlach.

Jablonec vstoupil do jarní části sezony fantasticky - rozdílem třídy vyhrál v Toyota Aréně se Spartou a zdálo se, že mužstvo plné zkušených kvalitních fotbalistů bude bojovat o poháry. To se ale prozatím neděje, svěřenci trenéra Petra Rady následně prohráli v Boleslavi, doma poté uhráli pouze bezbrankovou remízu s Příbramí a následně prohráli v Teplicích. Plný bodový zisk si nepřipsali ani tento víkend - doma opět nevstřelili branku a smírně se tak rozešli s Českými Budějovicemi. „Odpustek v podobě bodu nebo vítězství by se pro naše fanoušky určitě hodil,“ říká kapitán Severočechů Jozef Weber.

Hlavní slabinou jabloneckých je koncovka - v letošním ligovém ročníku se během 22 zápasů trefili pouze 24krát, což je na celek, který chce bojovat o příčky zajišťující v příští sezoně evropské poháry málo. „Nehrajeme tak špatně, ale jsme nedůrazní a nepřesní v koncovce. Gól jsme nedali už šest hodin, ale někdy se to zlomit musí. Věřím, že derby a navíc před televizními kamerami hráče dostatečně nabudí a smůlu zlomíme,“ doufá jablonecký kouč Rada. Ten dnes stejně jako jeho protějšek nemá k dispozici kompletní kádr; mimo hru Hloušek, Nulíček, Klapka, Laciga a Hrotek. Do sestavy se naopak oproti poslednímu zápasů vrací Petržela.

Na Liberec dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.65. Věříte, že hráči Jablonce dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.97. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:15 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama