Hlavní obsah

Slovácko může vykřesat jednu z posledních nadějí

Eurotip.cz

Slovácko doposud získalo v letošní sezoně pouze 12 bodů a s jeho účastí v příštím ročníku Gambrinus ligy to vypadá mizerně. Na nesestupovou příčku ale ztrácí v tuto chvíli 6 bodů, což není zase tak moc a proto svěřenci Pavla Malury ještě nemuseli říct poslední slovo. O zmenšení bodového manka se dnes pokusí v Brně, které naopak bojuje o poháry.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Brno v prvním utkání druhé poloviny letošního ročníku Gambrinus ligy nezaváhalo. Na svém stadionu si s přehledem poradilo s Českými Budějovicemi, kterým uštědřilo debakl 5:0. Jednu z branek vsítil i nejlepší střelec týmu Luděk Zelenka, pro kterého to byla sedmá letošní trefa. Tímto výsledkem si Moravané jistě zvedli sebevědomí, ale na Slavii v dalším kole to nestačilo. Na Strahově odehráli svěřenci Josef Mazury vyrovnané utkání a dlouho dokonce vedli, ale nevyšla jim poslední desetiminutovka, ve které dvakrát inkasovali, díky čemuž ze hřiště po konečném hvizdu rozhodčího odcházeli se svěšenými hlavami. Pocit radosti jistě neměli ani po následném domácím souboji s Libercem, který byl sice horším celkem, ale díky dvěma šťastným brankám Pudila se radoval z vítězství 2:1.

Chuť si Brňané spravili před týdnem a půl na Bazalech; díky dvěma gólům v první pětačtyřicetiminutovce vyhráli 2:1 a potvrdili kvalitní výkony v zápasech se Slavií a Libercem. V pondělí hráli Mazurovi muži doma s Olomoucí, proti které potvrdili své postavení v tabulce vítězstvím 2:1. Dnes čeká Brňany další zápas s mužstvem ze spodku tabulky - Slováckem. „Pro nás to znamená, že se musíme poctivě připravit, nesmíme podcenit žádnou maličkost. A hlavně nesmíme podcenit soupeře,“ upozorňuje Mazura, který dnes bude postrádat zraněné Lejsala, Švejnohu, Gjoreskiho, Mezlíka, a vykartovaného Bestu. V základní jedenáctce se navíc neobjeví Milan Pacanda, kterého provázela po zimní přípravě onemocnění a v tuto chvíli nemá ještě dostatečně natrénováno. K dispozici jsou naopak už stoper Trousil a útočník Wagner.

Mazurova slova mají určitě své opodstatnění - Slovácko totiž v poslední době obírá o body favority. „Na jaře Slovácko hraje výborně, tedy s výjimkou zápasu s Českými Budějovicemi. Výsledky a postavení v tabulce neodpovídají předváděné hře. S Libercem a se Slavií uhráli bod, a kdyby měli víc štěstí, se Slavií museli vyhrát,“ řekl k dnešnímu soupeři kouč Brňanů. Jeho protějšek Pavel Malura má tak jistě v poslední době důvod k radosti a jeho myšlenky se jistě pomaličku poohlížejí po 14. příčce, která zaručuje záchranu. „Naděje na bodový zisk je s každým soupeřem. Tým je po dobrých výsledcích v Liberci a doma se Slavií v psychické pohodě. Brno má ale nesmírně zkušený tým a musíme si pohlídat zejména Polácha, kterého letošní jaro zastihlo ve výborné formě,“ konstatoval trenér Slovácka.

Podzimní měření sil těchto celků skončilo bezbrankovou remízou. I přes tuto skutečnost je dnes Brno jasným favoritem s kursem 1.45. Myslíte si, že zápas skončí stejně jako na podzim - remízou? Pak si na to vsaďte u společnosti bwin - kurs je 3.75. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 6.45.

Reklama