Hlavní obsah

Ottawa má blízko k postupu

K jednou již známému postupujícímu v play off NHL dnes mohou přibýt další tři kluby. Všechny budou mít výhodu domácího prostředí. Anaheim se pokusí vzpamatovat z nepovedení třetí třetiny úterního zápasu s Minnesotou. Vancouver se vrací domů posilněn dvěma výhrami na ledě Dallasu. Třetím čekatelem je Ottawa, která hostí Pittsburgh.

Článek

Klub z hlavního města Kanady zvládl základní část sezóny jen o něco málo hůře než vloni, když tentokrát poztrácel body v její první polovině. Ottawa si přesto alespoň nejtěsnějším možným způsobem udržela právo začínat sérii prvního kola play off na vlastním ledě. To se jí vyplatilo v prvním zápase, kdy svého soka pohodlně přemohla. Senátory posléze vyvedly z tempa dva dny odpočinku, které jim neumožnily udržet se na vítězné vlně. Po dvou utkáních na ledě soupeře však lze napsat, že Ottawa zvládla nejnáročnější část série, kdy se odehrály tři zápasy ve čtyřech dnech, lépe. Svého soupeře dosud dokázala ve všech čtyřech zápasech přestřílet a pokaždé skórovala alespoň jednou v přesilovce.

Pittsburgh vstoupil do série s velmi nezkušeným kádrem, do něhož alespoň při konci přestupního termínu v únoru přivedl útočníka Robertse. Trio nejzkušenějších hráčů zatím plní důležitou úlohu tahounů, ale tři produktivní mladíci ze základní části se rozhodně nenechávají úplně zahanbit. Pittsburgh stejně jako jeho soupeř skvěle zvádl především druhou část základní části s tím, že velmi mnoho jeho zápasů nebylo rozhodnuto v normální hrací době. Tučňáci se do této chvíle v sérii ovšem prodloužení nedočkali a hrozí jim vypadnutí, protože nedokázali potěšit domácí výhrou vlastní fanoušky. Jedním z důvodů bylo i to, že se před nimi neprezentovali ani jedním vstřeleným přesilovkovým gólem.

Bookmakeři bwin nepředpokládají, že by domácí hodlali postup odkládat. Na výhru Ottawy vypsali kurs 1,7 . V základní části sezóny však nasbíraly oba kluby shodný počet bodů a ve vzájemných zápase byli dnešní hosté úspěšnější. Tentokrát si lze na vítězství Pittsburghu vsadit v kursu 3,9 .

Reklama