Hlavní obsah

Napraví Santana nepodařený zápas?

O vynikající sérii domácí neporazitelnosti přišel minulý týden nadhazovač Minnesoty Johan Santana. Náladu si může spravit dnes, kdy jeho tým odehraje třetí zápas v Seattlu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Santana, zřejmě nejlepší nadhazovač v zámořské soutěži MLB posledních let, zahájil sezonu dvěma výhrami. Asi nikoho nepřekvapilo, když si nejprve poradil s Baltimorem a poté zařídil Minnesotě vítězství i v Chicagu proti domácím White Sox. Před pěti dny ale přišla sprcha: během sedmi směn povolil Santana čtyři oběhy výborně hrající Tampě Bay, která díky Scottu Kazmirovi zvítězila 4-2. Santana prohrál na stadionu Metrodome poprvé od 1. srpna 2005, po utkání tomu ale přílišnou váhu nepřikládal: "Když to skončilo, tak to skončilo. Je to jednoduché, začnu novou sérii," prohlásil rodák z Venezuely. Jeho tým si od té doby nevede vůbec špatně. Den po prohře rozstřílel Tampu 12-5, s Floridou se poté sice rozloučil prohrou 4-6, ovšem pak se v Seattlu uvedl dvěma vítězstvími, 11-2 a 5-4.

Ať už dnešní zápas dopadne jakkoliv, jedno je jisté - Seattle prohraje poprvé v sezoně minisérii zápasů proti stejnému soupeři. Nový ročník zahájili Mariners dvěma výhrami a jednou prohrou s Oaklandem, poté si jedno vítězství přivezli z Bostonu a poté sice nejprve prohráli doma s Texasem 2-5, ovšem další dva zápasy vyhráli. Proti Minnesotě se jim ale nedaří; v prvním utkání byli hosté jasně lepším týmem, který zvítězil 11-2, a včera museli hráči Seattlu dohánět manko z prvních dvou směn. V té poslední byli blízko vyrovnání, zápas ale skončil těsnou prohrou 4:5. A co hůř - už v první směně odstoupil zatím nejlepší nadhazovač týmu Felix Hernandez, jehož zdravotní stav je zatím nejasný. Dnes dostane příležitost na kopci veterán Jarrod Washburn, který na svou první letošní výhru stále čeká. Nadhazovač, který proti Twins loni odházel jediný - vítězný zápas - nejprve odházel vynikající zápas proti Oaklandu, ovšem za jeho stavu se na hřišti nerozhodlo, a ve druhém utkání povolil Texasu tři body a jeho mužstvo prohrálo 2-5.

Když za Minnesotu nadhazuje Johan Santana, jsou Twins obvykle kursovými favority - a nejinak je tomu i dnes. Pokud věříte hostům, můžete si na ně vsadit s kursem 1.59. Myslíte si, že Seattle napotřetí proti Minnesotě uspěje? Pak si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.40.

Reklama