Hlavní obsah

Federer si chce v Monte Carlu spravit chuť

Eurotip.cz

Překvapivě velmi dobře se vede na turnaji ve městě milionářů Tomáši Berdychovi, jenž včera postoupil přes Španěla Robreda do čtvrtfinále. V tom nechybí ani světová jednička Roger Federer, kterého dnes čeká utkání se včerejším katem v poslední době skvělého Novaka Djokoviče - Davidem Ferrerem. Ten na švýcarského fenoména nemá šťastné vzpomínky - v pěti vzájemných zápasech neuhrál ani set.

Článek

Rovněž bez ztráty setu prozatím Federer prochází probíhajícím turnajem ATP Masters Series v Monaku, kde si už poradil s Andreasem Seppim i Hyung-Taik Leem. Po utkání s Korejcem řekl sebevědomě: „Podal jsem průměrný výkon. Ze začátku jsem zápolil s podmínkami, ale po čase jsem měl hru pod kontrolou. Na antukový povrch jsem si rychle zvykl.“ Po delší odmlce se tak probojoval na turnaji mezi nejlepší osmičku. Švýcar, jehož síla tkví především na rychlých površích před měsícem překvapivě neuspěl na turnajích Masters v Indian Wells a Miami, když mu na obou zkřížil cestu ve výborné formě hrající Guillermo Caňas. Rodák z Basileje tak má letos na svém kontě 2 porážky, ale zbylých 14 vítězství ho stále dělá nejlepším tenistou na světě. Díky těmto zápasům má letos na svém kontě dva turnajové triumfy - trofej pro vítěze zvedl nad hlavu na Australian Open a poté také v Dubaii.

Momentálně 16. muž žebříčku ATP - David Ferrer - nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, T. Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. V letošním roce si už ale připsal i jedno turnajové vítězství - v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém v roce 2007 startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech. Druhý nejlepší výsledek zaznamenal před měsícem na Pacific Life Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším poraženým finalistou Novakem Djokovičem. Netrvalo to ale dlouho a Srbovi tuto porážku vrátil. Na probíhajícím podniku ho zdolal včera ve 3. kole. Kromě něho už v Monaku vyřadil dva Francouze Simona a Benneteaua. Celkově má letos bilanci 20 vítězství a 7 porážek.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jasným favoritem zápasu s kursem 1.09. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem postup Španěla do semifinále, tak využijte kurs 5.14.

Reklama