Hlavní obsah

Ferrero změří síly s Gasquetem

Eurotip.cz

O tom kdo změří síly v semifinále turnaje v Monte Carlu s vítězem zápasu Federer - Ferrer se dnes rozhodne ve francouzsko-španělském souboji. Domácí Richard Gasquet se utká se zkušeným Juanem Carlosem Ferrerem, který ve své kariéře už získal několik antukových prvenství.

Foto: ČTK/AP

DEFAULT TITLE

Článek

Letos prozatím tento Španěl na žádném podniku netriumfoval a to ani na tvrdém povrchu. Nejblíže měl k trofeji pro vítěze na antukovém podniku v Costa Do Sauipe, kde skončil až ve finále na raketě Guillerma Caňase. Rovněž na oranžovém povrchu se hrál podnik v mexickém Acapulcu, kde Ferrerovi zkřížil v semifinále cestu jeho krajan Moya. V tuto chvíli 21. hráč světa tak jasně potvrzuje, že právě antuka je jeho silným povrchem, i když i na hardu už odehrál ve své kariéře několik výborných turnajů, díky čemuž byl v roce 2003 dokonce světovou jedničkou. Letos se mu ale na rychlém povrchu moc nedařilo, čemuž odpovídá už 8 porážek. Chuť si Španěl jistě chce spravit nyní a v příštích týdnech na antuce. Na probíhajícím turnaji v Monaku mu to prozatím vychází - bez ztráty setu porazil Tima Henmana, Nicolase Massu a Igora Andrejeva.

Statisticky podobně je na tom letos Richard Gasquet, který odehrál celkem 25 zápasů, z nichž vyhrál hned 18. Rozšířit sbírku turnajových prvenství se mu ale prozatím nepovedlo a ve své sbírce má tedy stále 4 trofeje pro vítěze podniku na okruhu ATP. Ne moc daleko měl k tomuto cíly v Sydney, kde skončil své tažení v semifinále. O kolo dříve se rozloučil s turnaji v Adelaide a Marseille. Na podniku v Monaku svedl už dvě velmi tuhé bitvy; v prvním kole porazil díky úspěšně zvládnutému tiebreaku třetího setu Španěla Verdasca. Poté sice hladce přešel přes Dominika Hrbatého, ale následně musel vydat znovu hodně sil v souboji s Ivanem Ljubičičem.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do semifinále může postoupit pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem 20letý francouz, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.73. Kurs na zkušeného Španěla má hodnotu 1.87.

Reklama