Hlavní obsah

Brémy chtějí na čelo tabulky

Třicáté kolo bundesligy dnes otevře utkání na Weser stadionu, domácím stánku Werderu Brémy. Ten ztrácí v tuto chvíli na vedoucí Schalke 04 dva body a dnešním vítězstvím s Cáchami by nejméně do zítřka kraloval celé elitní německé soutěži.

Foto: REUTERS/Ina Fassbender

Kanonýr Werderu Brémy Miroslav Klose (vpravo) oslavuje svou branku proti Dortmundu se spoluhráčem Owomoyelou.

Článek

Po třech únorových porážkách (se Schalke, Stuttgartem a Hamburkem) získali svěřenci Thomase Schaafa bod za remízu 2:2 v Mönchengladbachu a od té doby bodovali sedmkrát v řadě. Naprázdno tak nevyšli ani minulý víkend v Dortmundu, kde se díky „znovuzrozenému“ střelci Klosemu (střelecky se prosadil poprvé od ledna) ujali ve 29. minutě vedení, které o 10 minut později pojistil špílmachr Diego. Brémy v poslední době v domácí soutěži hrají výborně i v defenzívě - neinkasovali už ve čtyřech zápasech. Werderu se daří i na evropské scéně - před týdnem si zajistil účast v semifinále Poháru UEFA, kde narazí na Espaňol Barcelona. To až ale za 6 dní, dnes se Schaafovi muži soustředí na utkání bundesligy. „Nevím jak naše poslední dobré výsledky ovlivní budoucnost, ale body si nemůžeme dovolit rozdávat,“ řekl trenér Werderu, který nemůže opět počítat s Timem Borowskim, jenž si minulý týden poranil koleno.

Jiné starosti než Brémy mají Cáchy. Ty jsou v tuto chvíli na 14. příčce bundesligové tabulky, když na sestupovou pozici mají náskok pouhé tři body. Jejich forma navíc není v poslední době zdaleka ideální. V únoru a březnu sice neprohrály v šesti zápasech v řadě, ale poslední březnový den prohrály ve Stuttgartu, následně i doma s Dortmundem a minulý týden byl nad jejich síly i Norimberk - celkem osm inkasovaných branek v těchto třech zápasech není pro svěřence Michaela Frontzeka zrovna dobrá vizitka. Ukončit tuto sérii dnes nebude určitě jednoduchý úkol - Brémy jsou pro každého soupeře tvrdým oříškem. „Brémy jsou momentálně nejlepší tým v Německu. Bude pro nás velmi obtížné je zastavit,“ pěje slova chvály na dnešního soupeře kouč Frontzek, který má k dispozici kompletní kádr.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání domácí, na které vypsali kurs 1.25. Remízu ocenili hodnotou 5.15. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Frontzekových mužů, pak využijte kursu 9.50.

Reklama