Hlavní obsah

Islanders touží po dalším zázraku

Tři kluby dokázaly již postoupit do druhého kola play off v NHL a mají tedy možnost odpočívat. Ve třech pátečních zápasech se jejich počet může o dva rozšířit. Rozhodnout se nemůže pouze ve vyrovnané sérii mezi New Jersey a Tampou Bay. Vítěz základní části Buffalo naopak postoupí, pokud dnes vyhraje nad New York Islanders.

Článek

Domácí tým v dlouhodobé části sezóny uspěl díky stabilní formě. Buffalu se pouze dvakrát přihodilo, že odešlo z ledu bez bodu ve třech zápasech jdoucích po sobě. Výrazně ho nepoškodilo ani poměrně dlouhé období, kdy z mužstva vypadla celá řada hráčů. Buffalo přesto neváhalo rozbít vyrovnanou dvojici brankářů a pro play off stanovilo jako jasnou jedničku Millera. Útok přišel s uzávěrkou přestupů posílit Zubrus, který je nyní nejlepším klubovým nahrávačem ve vyřazovacích bojích. Přesné pasy rozdává především v přesilovkách, které jsou pro domácí tým jakýmsi indikátorem budoucí výhry. Buffalo totiž dosud prohrálo pouze v zápase, v němž nedokázalo v přesilovce skórovat.

New Yorku Islanders se povedlo do play off postoupit v poslední možné chvíli. Na konci základní části měli k dispozici čtyři dubnové zápasy, z nichž pro sebe vytěžili plný počet bodů. Symbolem jejich postupu se stal brankář Dubielewicz, který zachránil tým při zranění gólmanské jedničky i dvojky a uspěl v posledním klíčovém utkání i v samostatných nájezdech. V prvním zápase ovšem již neodolal tlaku, který na něj byl vyvinut. Ve druhém utkání Islanders soupeře zaskočili tím, že se do branky vrátil DiPietro a vyhráli. Fanoušci se těšili, že mužstvo před jejich zraky využije výhodu domácího prostředí, ale v obraně mnoha zraněními stižený tým utrpěl dvě prohry. Trenér dává v sestavě i přes různorodé absence pouze minimální prostor v útoku Jašinovi a únorové posile Zedníkovi.

Bookmakeři bwin si myslí, že domácí tým se stane třetím postupujícím klubem ve východní konferenci a bude mu na to dnes stačit šedesát minut. Na výhru Buffala vypsali kurs 1,55 . Hostující mužstvo však vede trenér, který z dnes domácího klubu neodcházel před lety v dobrém a bude se jistě snažit své současné svěřence motivovat tak, aby pro ně ještě sezóna neskončila. Na vítězství New York Islanders, kteří se ve středu cítili poškozeni neuznaným vyrovnávacím gólem, si lze vsadit v kursu 4,7 .

Reklama