Hlavní obsah

Tottenham dnes v londýnském derby přivítá Arsenal

Spurs nedokázali v posledních dvou zápasech vyhrát, a jestliže chtějí bojovat o účast v příštím ročníku poháru UEFA, potřebují body jako sůl. Gunners naopak v posledních dvou střetnutích bodovali naplno a na třetí Liverpool ztrácejí už pouhé dva body.

Článek

Domácí po sérii pěti výher v řadě dvakrát zaváhali. Nejdříve svěřenci trenéra Jola prohráli na stadionu Chelsea 0:1. V dalším utkání remizovali v domácí odvetě čtvrtfinále poháru UEFA proti FC Sevilla 2:2 a s touto soutěží se museli pro tuto sezonu rozloučit. Naposled se Tottenham představil v utkání proti předposlednímu Wiganu. Už po necelé minutě se z prvního gólu radovali Latics, když hlavičkoval Heskey. Po necelých třech minutách se skvělou individuální akcí prosadil Dimitar Berbatov a srovnal. V 30. minutě krásnou dalekonosnou střelou dal Baines na 2:1 pro Wigan. O pět minut později vyrovnal z penalty Keane. Po hodině hry to bylo 3:2, díky přesné hlavičce Kilbanea. Robbie Keane však nakonec zakončil tuto přestřelku povedeným lobem na 3:3.

Tottenham se musí vyrovnávat s poměrně početnou marodkou. Zraněni jsou hned tři obránci - Young-Pyo Lee, Anthony Gardner a Benoit Assou-Ekotto. Dnešní start není jistý ani pro oporu týmu Robbieho Keana, který má problémy s kolenem. Do obranných řad by se měl vrátit Ledley King a připraven bude také mladý bek Tom Huddlestone. Nicméně Spurs se proti Kanonýrům dlouhodobě nedaří. Domácí ve vzájemných zápasech naposledy vyhráli 7.listopadu 1999, od té doby v 17 zápasech ani jednou nezvítězili. „Potřebujeme získat nějaké body, protože se musíme přiblížit Evertonu. Chceme být v nejlepší šestici - aby jsme to dokázali, potřebujeme vyhrát čtyři zápasy z pěti. Bude to boj do poslední minuty.“, říká Martin Jol.

Hosté ve dvou zápasech na začátku dubna nejdříve prohráli doma s West Hamem 0:1 a poté remizovali venku s Newcastlem 0:0. Přesně před týdnem Gunners díky trefám Rosického a Fabregase porazili doma Bolton 2:1. V úterní dohrávce Kanonýři přivítali doma Manchester City. Tomáš Rosický po necelé čtvrthodině otevřel skóre, když si naběhl zpoza obránce na centr a pohotovou střelou z malého vápna dal svůj třetí gól v Premier League. City ještě do poločasu srovnali brankou Beasleyho z konce prvního poločasu. V 73. mintuě skóroval Fabregas a výhru Arsenalu pojistil ještě Baptista. Cityzens tak na stadionu Emirates prohráli 1:3.

Trenér Wenger se bude muset obejít bez několika opor; Thierry Henry má poraněná třísla, záložník Theo Wallcot se potýká se zraněním ramene a nastoupit nemůže ani Robin van Persie. Záložník Fabregas je nemocný a start není jistý ani u záložníka Ljunberga a obránce Abou Diabyho. „Cesc je nemocný a uvidíme jak na tom bude. Když se nebude cítit dobře, tak nehodláme nic riskovat a nenastoupí“, dodává kouč Wenger. Situace v celku Kanonýrů není zrovna nejlepší. Po středeční rezignaci velkého zastánce Wengera - viceprezidenta klubu Davida Deina, se spekulovalo o předčasném ukončení smlouvy současného trenéra. Pokud by Wenger odešel, zvažovali by své další setrvání v klubu i například kapitán Henry, Kolo Touré či Cesc Fabregas.

Na výhru domácích Spurs byl sázkovou kanceláři bwin vypsán kurs 2.60. Na úspěch hostí je kurs 2.50. Na remízu vypsali bookmakeři kurs 3.15. Když vezmeme v potaz, že Tottenham neporazil Arsenal více než 7 let, tak je i sympatický kurs 1.39 na neprohru hostí.

Reklama