Hlavní obsah

Připíše si Sabathia čtvrté vítězství?

Hořkost porážky zatím v této sezoně nepoznal nejlepší nadhazovač Clevelandu C. C. Sabathia. Dnes si jako první hráč může připsat čtvrtou výhru, pokud uspěje v domácím utkání proti Tampě Bay.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Sabathia už od začátku své kariéry, který se datuje do roku 2001, patří k hlavním oporám clevelandských Indiánů. Mimořádně talentovaný nadhazovač každý rok odháže téměř 200 směn a ještě se mu nestalo, aby sezonu zakončil zápornou bilancí. Výjimkou zřejmě nebude ani ta letošní. V prvních třech utkáních narazil dvakrát na Chicago White Sox a na Los Angeles Angels a pokaždé se radoval - v prvním zápase sice dovolil soupeři tři oběhy, ovšem podrželi ho spoluhráči v útoku, a v dalších dvou soubojích vydržel na kopci celkem 15 směn, během nichž si protivníci doběhli pro dva body.

Se Sabathiou na hřišti se prostě Clevelandu daří a jeho přítomnost je přesně to, co nyní tým z Ohia potřebuje. Indiáni totiž na Floridu dorazili z New Yorku, kde prohráli všechny tři zápasy proti Yankees. Nyní je čeká lehčí soupeř. Tampa Bay zatím potvrzuje pověst talentovaného mužstva, především na pálce, Devil Rays se ale zatím vůbec nedaří na nadhozu. Dokonce i jejich eso Scott Kazmir se trápí a ostatním se vede ještě hůř - a těžko se potom divit jejich bilanci 6-9. Devil Rays se nevyvedla ani poslední sérii s Baltimorem. V prvním utkání mu podlehli 7-9, den nato sice zvítězili 6-4, ovšem nakonec z něj odjeli s porážkou 4-6. Úkol zastavit útok Clevelandu dnes připadl na třiadvacetiletého Edwina Jacksona, pro něhož to bude letošní domácí premiéra; v prvním utkání se představil v Texasu, kde jeho tým prohrál 4-8, a podruhé vydržel Jackson na kopci dokonce jen tři směny, během nichž si hráči Minnesoty doběhli pro pět bodů.

Tampa dnes sice hraje doma, ovšem vzhledem k síle obou nadhazovačů bookmakeři favorizují Cleveland, na který si můžete vsadit s kursem 1.55. Myslíte si, že domácí jako první dokáží Sabathiu pokořit? Potom si vsaďte na Devil Rays, kurs na ně je 2.50.

Reklama