Hlavní obsah

Chelsea touží po titulu - v cestě jí stojí Newcastle

Na druhé příčce Premier League se momentálně nachází londýnská Chelsea. Po včerejší překvapivé remíze 1:1 Manchesteru s Middlesbrough by výhra přiblížila Blues na pouhý bodový odstup za United. Newcastle je až na dvanácté pozici a je více než pravděpodobné, že si příští sezonu evropské poháry nezahraje.

Článek

Domácí vyhráli z posledních sedmi zápasů pouze jediný a v pěti z nich ani jednou neskórovali. Na konci března prohráli hráči trenéra Glenna Roedera doma s Manchesterem City 0:1. O týden později vyhráli venku se Sheffieldem United 1:2, když vítěznou branku vsítil v 80. minutě Steven Taylor. Následovala domácí bezbranková remíza s Arsenalem. Při posledním vystoupení domácí pohráli v Portsmouthu 1:2. Utkání otevřel již v 7. minutě Mwaruwari. Vedení Portsmouthu zdvojnásobil po necelé hodině hry krásnou dalekonosnou střelou Matthew Taylor. V druhé půli měl Newcastle navrch a v 69. minutě proměnil penaltu Emre Belozoglu. Pompey byli pod velkým tlakem, ale Obafemi Martins pouze orazítkoval tyč a další branky už nepadly.

V dnešním střetnutí se určitě nepředstaví Michael Owen, jehož trápí poraněná třísla. Jeho parťák z útoku Shola Ameobi dohání tréninkové manko a rovněž by neměl nastoupit. Zkušený brankář Shay Given stále laboruje s třísly. Do sestavy se naopak mohou vrátit záložníci Scott Parker, Antoine Sibierski a Kieron Dyer. Domácí si uvědomují sílu soupeře, ale věří ve vítězství. „Tento rok se nám poměrně daří zápasy proti týmům z nejlepší čtyřky. Remizovali jsme s Manchesterem, Arsenalem a hlavně jsme porazili Liverpool.“, dodává trenér Glenn Roeder. Proti Chelsea se domácím příliš nedaří. Letos ve vzájemných zápasech dvaktrát prohráli a pokaždé zařídil vítězství Didier Drogba.

Hosté mají na svém kontě již devět výher v řade a v honbě za titulem by tuto sérii jistě rádi rozšířili. V 31. kole si Chelsea poradila venku s Wattfordem, když se až v 90. minutě trefil Kalou. V následujícím kole porazila doma Tottenham - jedinou branku utkání vstřelil Ricardo Carvalho. Ve středeční dohrávce zavítali Blues na hřiště West Hamu. V úvodu utkání byly k vidění šance na obou stranách, ale jako první udeřili hosté. Po půlhodině hry se Wrigh-Phillips prokličkoval do šestnáctky a přesnou střelou k levé tyči zakončil. Kladiváři za necelých pět minut odpověděli krásnou ranou Teveze, kterou Čech neměl šanci chytit. O minutu později našel povedenou přihrávkou Bridge opět Wrighta-Phillipse a ten se nemýlil. Ve druhém poločase ještě přidali branky útočníci Kalou s Drogbou a utkání tak Blues vyhráli 4:1.

Z týmu Modrých nejsou hlášena téměř žádná zranění.. Jediným hráčem na marodce je Arjen Robben, který se stále zotavuje po zranění kolenních vazů. Útočník Andrej Schevchenko je opět fit, když si v průběhu týdne drobně poranil nohu. „V závěru sezony budou fanoušci hodnotit týmy v Evropě podle toho, kolik získali trofejí. Když AC Milán či Liverpool vyhrají Ligu mistrů, lidé na ně budou pohlížet jako na nejlepší týmy. Ve skutečnosti je ale neuvěřitelné co předvádí Manchester United a Chelsea.“, říká charismatický trenér Jose Mourinho.

Podle sázkové kanceláře bwin, je jednoznačným outsiderem domácí mužstvo. Odpovídá tomu i vysoký kurs 6.50. Na výhru hostí, kteří si ve všech soutěžích drží 20zápasovou sérii neporazitelnosti, byl vypsán kurs 1.50. Na remízu je potom obvyklý kurs 3.60.

Reklama