Hlavní obsah

Dočká se Most prvního jarního gólu?

Jeden nelichotivý primát drží v současné době fotbalisté Mostu. Severočeši jako jediní ještě nedokázali v Gambrinus lize vstřelit po zimní přestávce gól. Další pokus mají dnes proti Brnu.

Článek

Po loňské vydařené sezoně vstoupil Most do letošní sezony s pohárovými ambicemi, ovšem realita byla zcela jiná. První výhry se dočkal až v šestém kole a ani poté svěřenci trenéra Ščasného předsezonní představy nenaplňovali. Po sérii klopýtnutí stihli před zimní přestávkou ještě odehrát výborný poslední proti Jablonci, který porazili 3:1, a pak už se začali připravovat na jarní část ligy. Zdá se ale, že se mostečtí hráči ze zimního spánku ještě neprobrali - tady alespoň útočníci. Severočeši odehráli ve druhé fázi už šest zápasů a za 540 minut ještě nedokázali rozvlnit síť soupeřů. Venku se Most trápí celou sezonu, takže remíza v Českých Budějovicích a prohry na Slavii a v Ostravě asi nikoho nepřekvapí, Ščasného hráčům se ale nedaří ani doma - nejprve remizovali 0:0 se Zlínem, stejným výsledkem skončilo i utkání s Teplicemi a do třetice se diváci v Mostu nedočkali jediné branky ani v souboji s Libercem. "Chtěl bych požádat všechny diváky, ať nám přijdou pomoct v tomto důležitém zápase, i když vím, že jsou častokrát netrpěliví. Ale ať dají mužstvu čas, věří mu a přijdou ho podpořit," láká před utkáním Zdeněk Ščasný. "Nejsme v lehké situaci, ale dostali jsme se do ní sami. Pravda je, že některé zápasy nebyly povedený, některý byly, ale nevyjádřily jsme je střelecky. Prostě se to nedaří, jakoby na nás ležela nějaká deka z posledních zápasů," dodal trenér, který znovu bude muset dělat změny v sestavě kvůli zraněním svých svěřenců.

Most už se potřebuje chytit, ovšem los se k němu mohl zachovat milostivěji. Na jeho hřišti se totiž představí Brno, které zrovna prožívá dobré časy. Moravané se v podzimní části soutěže prezentovali vynikající defenzivou, především doma, kde si ze svého stadionu vybudovali téměř nedobytnou pevnost. V prvním jarním utkání ale šokovali pěti góly v síti Českých Budějovic a špatně si rozhodně nevedli ani potom. Na Strahově domácí Slavii dlouho trápili a kapitulovali až v závěru zápasu, který skončil vítězstvím 2:1 domácích. Poté padla domácí neporazitelnost Brna, které nestačilo na Liberec a prohrálo 1:2, ovšem do boje o evropské poháry se Moravané vrátili třemi výhrami v řadě - v Ostravě hráči trenéra Mazury zvítězili 2:1, doma si poradili s Olomoucí stejným poměrem a všechny body vydřeli i proti Slovácku, které porazili 1:0.

Hlavní síla Brna je v domácích utkáních, venku zdaleka tak nebezpečné není. To je zřejmě hlavní důvod, proč i přes střeleckou mizérii Mostu považují bookmakeři za mírné favority domácí, na které si můžete vsadit s kursem 2.30. Na remízu vypsala společnost bwin 2.85 a pokud věříte, že si Brno odveze všechny body, vsaďte si na hosty v kursu 3.10.

Reklama