Hlavní obsah

Tursunova čeká španělský antukář

Tenisový kolotoč nemá zastávky. Hned den po finále prestižního podniku v Monte Carlu startují dva další turnaje - v Barceloně a marocké Casablance. Na prvně jmenovaném nechybí antukový fenomén Rafael Nadal, naopak světová jednička Roger Federer si dopřává odpočinku. Případně až ve finále by s Nadalem mohl změřit síly devátý nasazený - Dmitry Tursunov, který v prvním kole narazí na Oscara Hernandeze.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

24letý Rus je v tuto chvíli 23. hráčem žebříčku ATP, když letos sehrál na okruhu pouze 6 zápasů, z nichž čtyřikrát odešel poražen. Obě vítězná utkání odehrál na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde si poradil s Němcem Waske a ve 2. kole i Bělorusem Mirnyjem. Katem Tursunova se ve 3. kole stal český tenista Tomáš Berdych, jenž Rusa vyprovodil z kurtu po třech hladkých setech. Rodák z Moskvy poté startoval i na obou prestižních turnajích Masters v USA - Indian Wells a Miami. V obou ale skončil hned v úvodním kole - na Pacific Open s mladým krajanem Korolevem a na Sony Ericsson Open s Italem Bolellim. Minulý týden nechyběl na podniku ATP Masters Series v Monte Carlu, ale stejně jako na dvou předchozích podnicích této třídy skončil hned v 1. kole na raketě Gastona Gaudia. Dnes se jistě pokusí tuto sérii neúspěchů povrchu ukončit na antuce v Barceloně

To ale nebude jistě nikterak jednoduchý úkol - čeká ho totiž Oscar Hernandez, což je barcelonský rodák a domácí fanoušci ho jistě poženou vydatně kupředu. Tento už 28letý hráč byl v žebříčku ATP nejvýše na 72. příčce, v tuto chvíli uzavírá první stovku. Na okruhu ATP letos startoval jen na pár turnajích, ze kterých má bilanci 2 výhry a 3 porážky. Jinak objížděl Challengery, na kterých zaznamenal několik úspěchů - triumf v Florianopolis, semifinálové účasti v Neapoli a Santiago. Stejně jako Tursunov nechyběl svěřenec Marcose Roye na turnaji Masters v Monaku, kde rovněž skončil hned v úvodu, konkrétně s ne moc známým Francouzem Jerome Haehnelem.

Vítěz tohoto zápasu změří v dalším kole síly s lepším z dvojice Becker - Kunitsyn. Myslíte si, že proti jednomu z těchto tenistů si zahraje Tursunov, pak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.60. Mírným outsiderem zápasu je domácí Hernandez, jehož vítězství je oceněno kursem 2.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články