Hlavní obsah

Houston čeká další bitva s Utahem

Výhrou domácího Houstonu skončil první duel Raket s basketbalisty Utahu. Jazzmani se v denšním druhém utkání pokusí lépe zvládnout druhou půlku souboje lépe než předevčírem, kdy měli prohráli dobře rozehraný zápas.

Článek

Utah se přitom před play off dostal do slušné formy. Hráči trenéra Sloana si po sérii proher spravili sebevědomí vítězstvím v Dallasu a po prohře se silným Phoenixem rozdrtili Portland 130-93 a v generálce porazili i Houston 101-91. To ale za hosty nehrály dvě největší hvězdy, Tracy McGrady a Yao Ming, protože kouč nechtěl v bezvýznamném utkání riskovat jejich zranění. Jazzmany to ale povzbudilo natolik, že si na Houston vyšlápli i na jeho palubovce. V poločase vedl Utah o devět bodů, během třetí čtvrtiny ovšem o náskok přišel a ztrátu už nedotáhl. "Věděli jsme, že to bude velká bitva a hlavně souboj obran," řekl po porážce 75-84 rozehrávač Utahu Deron Williams. "Povedl se jim trhák a potom už jsme se nezvedli," dodal hráč, kterému o jeden doskok a jednu asistenci utekl ceněný triple-double.

Hlavním důvodem, proč Utah tak dlouho odolával, byl výkon domácího Tracyho McGradyho. Vyhlášený ostrostřelec měl v poločase na svém kontě jediný bod. "Řekl jsem si, že se musím zklidnit. Musím se zhluboka nadechnout a dát se dohromady. Ve třetí třetině už jsem byl uvolněnější," komentoval po utkání McGrady, který ve třetím dějství nastřílel Utahu 16 bodů a celkovými 23 body se stal jedním z hlavních strůjců vítězství Houstonu. Tím druhým byl - podle očekávání - Číňan Ming, který si vedle 28 bodů připsal ještě 13 doskoků.

Právě na tyto dva hráče bude Houston spoléhat i dnes, kdy se v Texasu odehraje druhý duel série hrané na čtyři vítězství. Podle bookmakerů by se měli znovu radovat domácí, proto na ně vypsali kurs 1.40 a handicap 5.5 bodu. Myslíte si, že se Utah poučí s minulého zápasu a vyrovná sérii? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je rovných 3.00.

Reklama