Hlavní obsah

Pro Caňase dnes začíná antuková sezona

Noční můra Rogera Federera - Argentinec Caňas dnes vstoupí do turnaje v Barceloně jako 12. nasazený. V prvním kole narazí na soupeře, se kterým má vzájemnou bilanci 0:2 na zápasy - Maxe Mirnyie.

Článek

Guillermo Caňas na sebe letos poprvé výrazně poukázal před měsícem a půl v Indian Wells, kde vyřadil světovou jedničku Rogera Federera. Poté ale nestačil na Španěla Carlose Moyu a s turnajem se rozloučil. V tuto chvíli 28. hráč světa překvapil i na Sony Ericsson Open. Se štěstím si sice v 1. kole poradil s Timem Henmanem a ve 2. kole s Juanem Carlosem Ferrerem, ale poté přehrál ve dvou setech Richarda Gasqueta. Ve 4. kole opět narazil na Federera a díky dvěma úspěšně zvládnutým tiebrekům uštědřil Švýcarovi další letošní porážku. To Argentince jistě velmi nabudilo a v dalších zápasech se to jasně projevilo - hladce ve dvou setech přehrál nejprve Robreda a v semifinále i Chorvata Ljubičice. Ve finále sice nestačil na Novaka Djokoviče, ale i tak se žebříčkem ATP posunul rovnou o 3 desítky nahoru. Od té doby na žádném turnaji nestartoval a antukovou sezonu tak dnes začne v Barceloně.

Zde změří v prvním kole síly s nevyzpytatelným Bělorusem Mirnyiem. Ten letos hraje především čtyřhry po boku svého švédského parťáka Bjorkmana. V probíhající sezoně si spolu zahráli finále Australian Open a v semifinále byli na podniku ATP Masters Series Indian Wells. V singlu Mirnyi zaznamenal jediný úspěch - v Doha se probojoval do čtvrtfinále. Minulý týden si nevedl vůbec špatně v Monte Carlu; na tomto prestižním podniku vyřadil v úvodním kole Baghdatise a poté i Roitmana. Ve 3. kole byl už sice krátký na výborného Soderlinga, ale určitě byl spokojen. Tento 195 cm vysoký rodák z Minsku je v tuto chvíli v žebříčku ATP na 48. příčce a do konce své kariéry už nejspíše nedosáhne na své nejlepší umístění z roku 2003, kdy byl 18. hráčem světa.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že triumfovat může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Argentinec s kursem 1.10. Věříte, že Mirnyi umí na Caňase zahrát a dnes jen potvrdí pozitivní vzájemnou bilanci, pak si na něj vsaďte - kurs je 4.93.

Reklama