Hlavní obsah

Potvrdí Ferrer roli jasného favorita?

Tenisový turnaj v Barceloně s celkovou dotací 850 000 eur má dnes na programu zápasy druhého kola. V něm odstartuje svou pouť turnajem pátý nasazený - David Ferrer. Soupeřem mu bude na antuce ne moc silný Paul Goldstein, se kterým by si Španěl měl papírově hladce poradit.

Foto: tennisserver.com

Španělský tenista David Ferrer.

Článek

Momentálně 16. muž žebříčku ATP - David Ferrer - nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, T. Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. V letošním roce si už ale připsal i jedno turnajové vítězství - v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém v roce 2007 startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech. Druhý nejlepší výsledek zaznamenal před dvěma měsíci na Pacific Life Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším poraženým finalistou Novakem Djokovičem. Netrvalo to ale dlouho a Srbovi tuto porážku vrátil - před týdnem v Monte Carlu, kde následně skončil stejně jako v Miami ve čtvrtfinále, ale tentokrát na raketě Rogera Federera. Hranici čtvrtfinále by rodák z Valencie jistě chtěl už zase konečně překonat, příležitost má momentálně na probíhajícím domácím turnaji v Barceloně.

První překážkou mu dnes bude nevyzpytatelný Američan Paul Goldstein. Ten je v žebříčku ATP v tuto chvíli sice až na 114. příčce, ale už mnohokrát dokázal překvapit. Poslední dobou se mu moc nedaří - před rokem otevíral druhou padesátku na světě a dnes je, jak už bylo zmíněno, až ve druhé stovce. Zkušený 30letý hráč z Washingtonu neměl nikdy moc v oblibě antuku, i když nemá pravé americké parametry - měří pouhých 177 cm. Letos se mu nejvíce dařilo v Adelaide, kde vypadl ve čtvrtfinále. I přes ne moc uspokojivou formu se mu podařilo postoupit do 2. kola na obou amerických turnajích série Masters v Indian Wells a Miami. Alespoň to by jistě chtěl dokázat i v Barceloně, ale Ferrer bude velmi tvrdý oříšek.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Ferrer jasným favoritem zápasu s kursem 1.02. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem postup Španěla do semifinále, tak využijte kurs 7.50. Jestliže si nejste prozatím jisti svou sázkou, tak si počkejte a poté sázejte live u bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články