Hlavní obsah

České Budějovice myslí na postup do semifinále

Gambrinus liga si narozdíl od nabitého minulého týdne dopřává ve všedních dnech odpočinku, na programu jsou totiž zápasy Poháru ČMFS. Své síly dnes poměří šest prvoligových mužstev, mezi kterými nechybí České Budějovice. Ty na svém stadionu přivítají v lize poslední Slovácko a nic jiného než postup si nepřipouštějí.

Článek

Momentálně 8. celek Gambrinus ligy podává na jaře až na výpadky s Brnem a Kladnem solidní výkony. Před týdnem se svěřenci trenéra Františka Cipra dokonce radovali z vítězství nad v tuto chvíli už vedoucím celkem české elitní soutěže - Spartou Praha. Tento výsledek se jim podařilo potvrdit v sobotu dobrou hrou v Plzni, kde Jihočeši ukořistili díky brance Jana Holendy z 90. minuty bod za remízu 2:2. Kouč Cipro do zápasu nepostavil klíčové duo Poborský - Volešák, na jehož adresu uvedl, že hráče šetří pro dnešní pohárový duel. „Semifinále by bylo krásné,“ říká Cipro, jehož celek byl mezi poslední čtveřicí Poháru ČMFS nedávno - v sezoně 2002/03. „Byla to škoda. Tehdy byla velká šance celý pohár vyhrát,“ konstatoval David Horejš, jediný momentální člen kádru Jihočechů, který tento úspěch pamatuje. Dnes se mohou probojovat do semifinále znovu a na prvním pohled proti velmi hratelnému soupeři. „Slovácko ale odehrálo poslední zápasy výborně. Je to dobře vedené mužstvo, sebralo body Slavii a Liberci. Nečeká nás vůbec nic lehkého,“ varuje trenér Cipro.

Jeho slova mají určitě své opodstatnění. Slovácko totiž v poslední době celkem pravidelně v lize boduje a to i s favority. Po domácí prohře poslední březnový den právě s Budějovicemi si Malurovi svěřenci vyšlápli nejdříve na Liberec, se kterým stejně jako v dalším zápase proti Slavii vybojovali cenný bod. Poté sice přišel ne moc vydařený zápas v Brně, kde prohráli nejtěsnějším možným výsledek, ale tento víkend si spravili chuť a to pořádně - poprvé od 29. července loňského roku vyhráli, tím nešťastným, kdo to Slovácku konečně dopřál, byla Olomouc. Právě s ní a také Zlínem Malurovi muži bojují o udržení - na oba celky ztrácí v tuto chvíli 6 bodů. Dnes ale mohou hráči Slovácka na ligu chvíli zapomenout, čeká je totiž pohár. „Pohár sice nevypouštíme, ale nyní má přednost první liga. Proto také necháme některé klíčové hráče odpočívat a hráči z lavičky budou mít příležitost ukázat své umění,“ uvedl trenér Moravanů.

Obě letošní vzájemná měření sil zvládli lépe Jihočeši, když se vždy radovali z vítězství 1:0. I díky této skutečnosti vstupují do dnešního zápasu v roli favorita s kursem 1.55. Myslíte si, že utkání skončí remízou a bude se prodlužovat? Pak si na to vsaďte u společnosti bwin - kurs je 3.55. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 5.35.

Reklama