Hlavní obsah

Druhé kolo play off NHL je na startu

Eurotip.cz

Dvěma zápasy dnes odstartuje druhé kolo play off v NHL. Vancouver pobyl v prvním kole na ledě tolik času, jako by sehrál více než osm zápasů standardní délky. O svém postupu dále rozhodl až v pondělí vydařenou třetí třetinou a dnes již míří na led Anaheimu. Ve východní konferenci se utkají dostatečně odpočinutá mužstva Buffala a New Yorku Rangers.

Článek

Domácí tým vypadl v loňském roce až v sedmém zápase konferenčního finále a vzhledem k minimálním změnám v kádru byl od začátku nové sezóny zařazen mezi favority. Buffalo plnilo tuto úlohu v podstatě v celém průběhu základní části, kterou nakonec i vyhrálo. Na soupeře pro první kolo play off muselo čekat ze všech nejdéle, ale předpokládalo se, že ho naopak bleskově vyprovodí pryč. Cíl byl v zásadě splněn, ale Buffalo dostalo varování, že vše nemusí být vždy tak hladké. Ve druhém zápase nedokázalo reagovat na moment překvapení z návratu soupeřovy brankářské jedničky a v pátém utkání málem neubránilo trpělivě vybudovaný náskok. Tentokrát si bude muset hráčsky mimořádně vyrovnaný celek dát na tyto výpadky pozor.

New York Rangers mnohé letos překvapili již samotným postupem do play off. V něm potom zúročili loňskou trpkou zkušenost proti nováčkovi vyřazovacích bojů. Jezdcům občas přálo štěstí, ale zároveň dokázali soupeře dokonale rozprášit a postoupili dále naprosto zaslouženě. Velmi jim k němu pomohla výtečná hra ve vlastním oslabení, při němž obdrželi jedinou branku v prvním zápase. Rangers dále působili střelecky výrazně aktivněji než soupeř, kterého ho v tomto ukazateli překonali ve všech utkáních a třikrát i dosti vysoko. Mnohým brankářům takový stav, kdy jejich mužstvo soupeře vysoce přestřílí, nesvědčí, ale Lundqvist se s tím vyrovnal se ctí a pokračoval v dobrých výkonech z druhé poloviny základní části soutěže. Hráči před ním se dělili o body nečekaně spravedlivě, i když ti, od nichž se to očekávalo, byli schopni i vyniknout.

Bookmakeři bwin favorizují dosti výrazně domácí celek. Buffalo porazilo nynějšího soupeře během základní části ve všech čtyřech utkáních a dnes si lze na jeho výhru vsadit v kursu 1,85 . Je však třeba poznamenat, že tito sokové se naposledy utkali na úplném počátku prosince, kdy domácí lize jasně dominovali a hosté střídali lepší okamžiky s horšími. Od té doby se leccos změnilo a dnes si lze na vítězství Rangers vsadit v kursu 3,3 .

Reklama