Hlavní obsah

Moyu dnes čeká Nalbandian

Zajímavý zápas dnes nabídne 3. kolo antukového turnaje v Barceloně - domácí Carlos Moya změří síly se čtvrtým nasazeným Davidem Nalbandianem. Oba hráči se ve vzájemném duelu doposud střetli čtyřikrát - bilanci mají vyrovnanou.

Foto: Elmundo

Radost argentinského tenisty Davida Nalbandiana po loňském triumfu na Turnaji mistrů.

Článek

Dlouhovlasý Argentinec je momentálně na 14. příčce žebříčku ATP, což značí jeho v poslední době slabší formu. 24letý Nalbandian letos nezaznamenal žádný turnajový úspěch, o čemž vypovídá i negativní zápasová bilance - 7 vítězství a 8 porážek. Tím spíše by se určitě chtěl vytáhnou na antuce. Vstup na oranžový povrch mu minulý týden ale nevyšel zrovna nejlépe - v Monte Carlu sice přešel v prvním kole přes Itala Lizziho, ale následně podlehl po skreči Němcovi Kohlschreiberovi. Dohrát utkání Nalbandianovi nedovolila bolest zad. Jak to tak vypadá, tak ta rychle odezněla a Argentinec se vrátil před pár dny v Barceloně do tenisového kolotoče. Jakožto nasazený, měl v prvním kole volno. V tom druhém narazil na domácího Alberto Martina, což je dobrý antukář, ale Nalbandian ho z kurtu vyprovodil hladce po dvou setech 6:2 a 6:0.

Dnes ho čeká další hráč se španělskou krví - Carlos Moya. Zkušený už 30letý borec letos po kratší odmlce našel sílu a na okruhu ATP v roce 2007 podává velmi dobré výkony. Jasným důkazem je zápasová bilance - z 26 utkání jich vyhrál hned 17. To mu dopomohlo i k několika turnajovým úspěchům - finále si zahrál v Sydney a Acapulcu, semifinálovou účastí ozdobil podnik v Chennai. Bývalá světová jednička se tak od úvodu roku propracovala žebříčkem ATP o 10 míst výše, momentálně je 33. hráčem světa. Tuto formu ale nepotvrdil minulý týden na turnaji ATP Masters Series v Monte Carlu, kde skončil hned v úvodním kole stejně jako Nalbandian po skreči. Příčinou bylo svalové zranění.

Jsou to už tři roky, kdy se oba hráči střetli naposledy, úspěšnějším byl tehdy na turnaji v Římě Španěl. Myslíte si, že Moya toto vítězství potvrdí? Poté si na něj vsaďte - kurs je 2.97. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.29, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Argentince.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články