Hlavní obsah

Seville stojí v cestě za obhajobou Osasuna

Semifinále Poháru UEFA má dnes na programu jeden ryze španělský souboj - Osasuna změří síly s obhájcem trofeje FC Sevillou. Mezi oběma celky je sice v tabulce Primera Division rozdíl třinácti příček, ale to dnes nehraje žádnou roli.

Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo

Kanonýr Sevilly Frederic Kanoute se raduje z proměnění sporné penalty do sítě Tottenhamu

Článek

Pamplona sice zaznamenala během konce roku 2006 v elitní španělské soutěži vzestup, ale za poslední měsíce se opět propadla. V tuto chvíli je na 14. místě tabulky - na pozici znamenající sestup má náskok 6 bodů. Dubnovou sérii neúspěchů o uplynulém víkendu nenapravila na hřišti Deportiva La Coruňa, kde prohrála brankou z 90. minuty 0:1. Rozhodně lépe se svěřencům trenéra Javiera Aguirra vede v Poháru UEFA. Mezi nejlepší čtyřku postoupili přes čtvrtfinále s velkým přehledem. Účast si prakticky vydobyli už v prvním z dvojzápasu s Leverkusen, když v Německu vyhráli 3:0. Doma následně porazili soupeře 1:0

V tomto světle se hráči Pamplony chtějí jistě předvést i proti Seville. „Jsou zde dvě rozdílné věci. Zaprvé musíme podat stoprocentní výkon proti Seville a rovněž v neděli v lize proti Zaragoze. Musíme hrát bez chyb, jelikož každá by mohla být rozhodující. „Víme, že pokud budeme hrát na hranici možností, můžeme Seville způsobit problémy. Nebojíme se jich,“ řekl obránce Enrique Corrales. Osasuna dnes nastoupí až na záložníka Nekounama s kompletním kádrem, ve kterém nechybí ani David Lopez a Enrique Corrales, jež si už odpykali karetní tresty.

Sevilla narozdíl od Osasuny prožívá fantastickou sezonu. Hned na úvod ročníku vyhrála evropský Superpohár a poté vstoupila výborně do Primera Division. V té se společně s Barcelonou pere o každý bodík v boji o titul - Katalánci jsou na tom v tuto chvíli o 1 bod lépe. Trenér Sevilly Juende Ramos měl o víkendu důvod k radosti, jeho svěřenci totiž zvládli úspěšně utkání s Bilbaem, kterému uštědřili debakl 4:1. V zápase se střelecky neprosadil s 19 brankami nejlepší střelec probíhajícího ročníku španělské ligy - Kanouté.

Další ofenzivní dua jako Keržakov, Chevantón a Luis Fabiano už naprázdno nevyšla, což jistě zamotalo hlavu kouči Ramosovi, pro kterého není určitě jednoduché vyřešit otázku: Koho postavit na hrot vedle Kanoutého? „Je důležité, že všichni máme formu,“ řekl Luis Fabiano, jehož tým může stále letos triumfovat ve třech soutěžích, kromě Poháru UEFA a ligy bojuje FC Sevilla stále i ve španělském poháru. „Neupřednostňujeme žádnou soutěž, chceme prostě vyhrát každý zápas, který zbývá do konce sezony,“ řekl kouč Ramos, který může narozdíl od posledních zápasů počítat s brankářskou jedničkou Palopem. Mimo hru je pouze obránce Renato, jenž laboruje s kotníkem.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.65 kurs na remízu má hodnotu 3.20. Na vítězství Sevilly si můžete vsadit v kursu 2.40.

Reklama