Hlavní obsah

Mathieu nemá na Acasusa dobré vzpomínky

Trochu v pozadí barcelonského podniku probíhá tento týden tenisový turnaj v marocké Casablance. Do třetího kola se probojovali i dva nejvýše nasazení hráči - Dominik Hrbatý a Jose Acasuso. Druhého jmenovaného dnes nečeká jednoduchý zápas, soupeřem mu totiž bude nevyzpytatelný Paul-Henry Mathieu.

Článek

Ten ale letos neprožívá moc vydařenou sezonu. Na okruhu ATP odehrál 20 utkání, z nichž sice dvanáctkrát vyšel vítězně, ale především v zápasech se slabšími hráči. Celkově je v tuto chvíli na 57. příčce žebříčku. Svěřenec kouče Thierry Championa letos nezaznamenal žádné výrazné úspěchy; nejvíce se mu dařilo na turnaji v Sydney, kde skončil na raketě svého krajana Gasqueta ve čtvrtfinále. Ve velkém stylu sice vstoupil do turnaje v ATP Masters Series v Miami, když s přehledem po setech dvakrát 6:1 vyřadil Vliegena, v dalším kole uštědřil kanára Melzerovi a poté k překvapení všech tenisových nadšenců porazil ve dvou setech i silného Chilana Fernanda Gonzalese. Jeho pouť turnajem skončila v dalším zápase na raketě Andyho Murraye. Tak úspěšný zdaleka nebyl před týdnem, kdy se v Monte Carlu opět v úvodním zápase potkal s Vliegenem, ale tentokrát mu podlehl. Lepší výkony na oranžovém povrchu podává momentálně v Casablance, kde si poradil jak s Plessem, tak i Roger-Vasselinem.

Jeho dnešní soupeř Jose Acasuso je v žebříčku ATP o dvacet příček výše. Stejně jako Mathieu ale letos moc nezáří - největší úspěch zaznamenal v Acapulcu, kde se probojoval mezi nejlepší osmičku. Celkově na okruhu ATP odehrál v roce 2007 14 zápasů, když přesně z poloviny odcházel se svěšenou hlavou. Před týdnem skončil na prestižním turnaji v Monaku - stejně jako jeho dnešní soupeř - v úvodním kole, kde nestačil na Rusa Andrejeva. I přes tyto neúspěchy startuje v Casablance jako druhý nasazený a roli favorita zatím plní. V prvním kole si poradil poměrem dvakrát 6:4 s Francouzem Devilderem a stejným výsledkem skončil i jeho zápas se Srbem Tipsarevičem. Dnes ho čeká rozhodně těžší soupeř, na druhou stranu hráč, na kterého Argentinec umí zahrát - ve vzájemném souboji se oba střetli třikrát, když se z vítězství vždy radoval Acasuso, Mathieu dokonce nikdy nedokázal uhrát ani set.

Můžeme se těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Argentinec s kursem 1.45, kurs na Francouze má hodnotu 2.37.

Reklama