Hlavní obsah

Miami čeká důležitý zápas

Bez respektu vstoupili do souboje s obhájcem titulu z Miami basketbalisté Chicaga. Býci vyhráli oba dosavadní zápasy prvního kola play off. Série se nyní přesouvá na Floridu, kde se Heat pokusí o zvrat nepříznivého vývoje.

Článek

Loni asi jen málokdo počítal s tím, že by titul v NBA mohlo vyhrát podceňované Miami. Kombinace Dwyana Wadea a Shaquilla O'Neala ale fungovala skvěle, a tak Heat dokázali zaskočit všechny své soupeře. Ačkoli svěřenci trenéra Rileyho titul obhajují, jsou na tom letos v jistém smyslu podobně. Ani letos se s nimi v boji o prvenství příliš nepočítá, ovšem teď jsou k tomu dobré důvody. Miami se prakticky celou sezonu potýká se zraněními. V první polovině sezony sledoval zápasy jen z lavičky obrovitý O'Neal a ke konci byl šest týdnů mimo hru další klíčový hráč týmu Dwyane Wade. Vynikající rozehrávač se sice stihl vrátit ještě před koncem základní části, ovšem do své bývalé formy má daleko. Miami proto prohrálo čtyři z posledních šesti utkání základní části a zatím se mu nedaří ani v play off. V prvním utkání na půdě Chicaga sice Rileyho svěřenci dlouho domácí trápili a prohráli až po boji 91-96, v tom druhém už ale Býci nenechali nic náhodě a rozdrtili hosty 107-89. Bulls byli lepší prakticky ve všech činnostech, zato hvězdná dvojice Miami zaostala za loňskými výkony ve vyřazovacích bojích.

Pokud chce Miami ještě reálně pomýšlet na postup, musí v dnešním zápase zvítězit. Otáčet sérii za stavu 0-3, když by ho čekaly dva zápasy na palubovce soupeře, by bylo nesmírně obtížné, zvlášť proti tak těžkému soupeři. Býci zažívají nejlepší období po éře Michaela Jordana; vedení klubu se vyplatila sázka na mladé hráče, kteří jsou nyní oporami jednoho z nejvyváženějších mužstev NBA. "Už to nejsou Baby Bulls," složil soupeři poklonu Pat Riley. "Už ne. Na svůj věk už jsou to protřelí veteráni - a talentovaní," dodal trenér Miami. Chicago, ve kterém dostávají poměrně hodně prostoru hráči ze zahraničí, mělo letos velmi slabý začátek. Po mizerném listopadu se ale Býci postupně propracovávali nahoru a základní část zakončili deseti výhrami ze třinácti zápasů. Dobrá forma jim potom vydržela i v play off, kde domácí diváky potěšili dvěma výhrami. Nyní se chystají zaskočit soupeře i na jeho palubovce. "Musíme být dost vyspělí na to, abychom pochopili, že Miami už si podobnými situacemi prošlo," řekl po minulém utkání Súdánec Deng. "Nemůžeme si dovolit odpočívat. Musíme hrát pořád agresivně," dodal.

Doma se sice Chicagu dařilo, venku mu ale bookmakeři příliš nevěří. Za jasného favorita mají Miami, a proto na Heat vypsali kurs 1.36. Myslíte si, že Býci mají šanci i v Miami? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.20.

Reklama