Hlavní obsah

Yankees se chtějí pomstít Bostonu

V nepříjemné situaci se nacházejí baseballisté New Yorku Yankees. Nejbohatší klub MLB se po včerejší prohře s Torontem propadl na samé dno Východní divize a dnes ho čeká největší soupeř: Boston.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Yankees mají hodně fanoušků, ale také hodně odpůrců. Právě tu druhou skupinu určitě těší pohled na současnou tabulku MLB. Po šesti prohrách v řadě je nejúspěšnější klub historie s bilancí 8-12 za všemi čtyřmi divizními soupeři a hodně tak zaostává za svou tradiční rolí favorita. Letošní sezona je pro Yankees vůbec paradoxní: tým drží nad vodou hvězdný Alex Rodriguez, který si po loňském ročníku nadělal mezi příznivci klubu hodně nepřátel. Jeden z nejlepších pálkařů současnosti má na svém kontě už 14 homerunů a 34 odpálených bodů a s velkým přehledem vede ofenzivní statistiky celé soutěže. Hlavně díky němu vedu Yankees v počtu dosažených oběhů. Ani to ale k vítězstvím nestačí - za očekáváním totiž zaostávají především nadhazovači. Nedaří se dokonce ani jindy téměř bezchybnému Marianu Riverovi; jediným světlým bodem jsou tak jen výkony Andyho Pettitta. Čtyřiatřicetiletý veterán, který se dnes chystá na Boston, povolil soupeřům pouhých pět oběhů za 25 směn.

Právě on byl přítomen jedné z proher Yankees na půdě Bostonu. Nenáviděný rival dokázal doma vyhrát všechny tři zápasy. Pettitte si nevedl vůbec špatně a když odcházel ze hřiště, jeho tým vedl 5-2. Prohru měl tehdy "na svědomí" Rivera, který vůbec nezvládl osmou směnu. Boston tak znovu dokázal svou letošní sílu. Red Sox si i přes matné výkony jindy vynikajícího Mannyho Ramireze vedou skvěle v útoku a zároveň se daří jejich nadhazovačům. Výjimkou není ani nováček Daisuke Matsuzaka. Nejsledovanější nováček v MLB odházel tři velmi dobrá utkání a jen vinou téměř nulové podpory od spoluhráčů z nich měl bilanci 1-2. Druhého vítězství se ironií osudu dočkal ve svém dosud nejhorším utkání: proti Yankees odházel sedm směn, během nich povolil soupeři šest bodů, ovšem jeho spoluhráči ho tentokrát nenechali na holičkách a doběhli na domácí metu sedmkrát.

I přes špatnou formu Yankees je bookmakeři považují za favority zápasu s kursem 1.70. Domníváte se, že sérii v New Yorku začne Boston vítězstvím? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.20.

Reklama