Hlavní obsah

Schalke bojuje o titul

Eurotip.cz

Tradiční páteční předehrávkou dnes odstartuje třicáté kolo bundesligy. Síly v ní změří jedenáctá Bochum a vedoucí celek bundesligy - Schalke 04. Ani jeden z těchto týmů minulý týden nezaváhal, což jim jistě přidalo na sebevědomí pro dnešní souboj.

Článek

Bochum byla před sezonou považována za jednoho z vážných kandidátů na sestup a prozatím tato slova plnohodnotně nevyvrátila. V tabulce bundesligy je aktuálně na 11. příčce s 36 body. Náskok na sestupové umístění má sice pouhé 3 body, ale před nedávnem na tom byla o dost hůře. Z posledních čtyř zápasů totiž vyhrála hned tři - z toho dva venku. Poslední tříbodový úspěch zaznamenala před týdnem ve Frankfurtu, kde si svou 18. branku v sezoně připsal na konto Theofanis Gekas, čímž si upevnil svou nedobytnou pozici na čele kanonýrů bundesligy. Dnes čeká muže trenéra Marcela Kollera soupeř z jiných pater tabulky - rovnou z toho nejvyššího. „Jsme připraveni a věřím že, jestliže podáme stoprocentní výkon, tak se Schalke uhrajeme dobrý výsledek,“ řekl kouč Marcel Koller, který dnes má k dispozici kompletní kádr až na dlouhodobě zraněného Filipa Trojana.

Schalke mělo horší úvod ročníku, ale po krátké době se díky svým výsledkům stalo vedoucím celkem bundesligy. Série 13 zápasů bez porážky, kterou svěřenci Mirko Slomky odstartovali 5. listopadu v zápase s Bayernem Mnichov, skončila až před dvěma měsíci, kdy modrobílí nestačili doma na Leverkusen a prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Tento neúspěch nenapravili ani v následném utkání, ve kterém hostili doma Hamburk, s nímž prohráli 0:2. Poté sice bodovali, ale remíza 1:1 s Hannoverem určitě nebyla rovněž to pravé ořechové. Chuť si tak modrobílí spravili těsně před reprezentační přestávkou, kdy si doma poradili se Stuttgartem brankou Mladen Krstajiče, poté sice opět zaváhali, když nestačili na Bayern, ale od té doby neztratili ani bod.

Vítězství si připsali s Monchengladbachem, Mohučí a minulý týden i Chotěbuzí. Díky těmto výsledkům si Slomkovi svěřenci udrželi náskok na čele bundesligy, který v tuto chvíli čítá dva body na druhé Brémy. „V posledních třech zápasech jsme soupeře nepustili do hry a díky tomu jsme vždy zvítězili,“ řekl kouč Slomka. Úspěch tohoto mužstva je založen na defenzívě. Schalke disponuje vůbec nejlepší obranou bundesligy, která v probíhající sezoně inkasovala 27 branek v 30 zápasech. Je to i díky tomu, že linie Rafinha - Bordon - Krstajič - Rodriguez spolu odehrála téměř všechny dosavadní zápasy. Do útoku mužstvo z Gelsenkirchenu v létě angažovalo zatracovanou hvězdu Kevina Kuranyiho, který svými dosavadními 13 brankami a 10 asistencemi dává jasně najevo svou kvalitu. Ani jeden z jmenovaných dnes na hřišti nebude chybět, mimo hru je pouze útočník Peter Lövenkrands.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin má utkání mírného favorita v mužstvu hostí, když na něj vypsali kurs 1.80. Remízu ocenili hodnotou 3.30. Myslíte si, že Bochum potvrdí své poslední výsledky a Schalke doma porazí? Jestliže ano, poté využijte kursu 4.15.

Reklama