Hlavní obsah

Duel expertů: 1. kolo

Sportovní server Eurotip.cz přináší svým čtenářům novinku. Od tohoto týdne se spolu každý víkend utkají dva vítězové předchozích etap soutěže. Který z nich bude úspěšnější?

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Pravidla duelu jsou jednoduchá. Oba experti, kteří dříve uspěli na soutěžním webu Eurotip.cz, si vyberou tři sázkové příležitosti z bohaté víkendové nabídky společnosti bwin. Každý svůj tip odůvodní a obodují na stupnici 1/10-10/10. Po každém víkendu se jim potom bude počítat úspěšnost a celková bilance.

1. kolo

pokerman1 - výherce za srpen 2006
Portsmouth - LiverpoolTip: 1Kurs: 3,25Důvěra: 7/10Tento zápas jsem si vybral kvůli velmi lákavému kurzu na domácí tým. Proč Portsmouth? Věřím, že dokáže udolat i tak skvěle hrající tým, jakým je Liverpool. Důvodů mám hned několik. Prvním je samozřejmě výhoda domácího prostředí. Druhým důvodem je motivace obou týmů - Portsmouth je stále v boji o pohár UEFA, na který ztrácí pouhé 3 body. A navíc Everton a Bolton, dva největší soupeři Portsmouthu v boji o pohár, narazí na velmi náročné soupeře; Everton bude hrát v domácím prostředí proti Manchesteru United, který už si po zápase s Middlesbrough nemůže dovolit další škobrtnutí, a Bolton hraje na Emirates Stadium proti Arsenalu. Posledním důvodem je únava týmů. Portsmouth nehraje nic jiného než Premier League, kdežto Liverpool bude velmi vyčerpán ze zápasu Ligy mistrů proti Chelsea a navíc určitě bude šetřit opory do odvetného zápasu.
Everton - Manchester UnitedTip: 0Kurs: 3,40Důvěra: 6/10Tento zápas je velmi pikantní a též s velmi zajímavým kurzem. Tento zápas je důležitý pro oba tými. Evertonu jde o to, aby se udržel na pozici zajišťující účast poháru UEFA, kde mu na záda dýchají Bolton, Tottehham, Reading a Portsmouth. Manchester na druhou stranu bude chtít napravit zaváhání v domácím prostředí proti Middlesbrough. Myslím si, že to bude velmi vyrovnaný duel, který nakonec skončí remízou.
Ostrava - SpartaTip: 2Kurs: 1,95Důvěra: 8/10Sám příliš na českou ligu nesázím, ale kurz na hosty mě nadchnul. Jak víme, Sparta má nejlepší obranu v lize. Dá se tedy předpokládat, že v Ostravě buď neinkasuje nebo pouze jednu branku. Útok Sparty určitě nedosahuje takových výsledků, jaké by si přála, myslím si ale, že v tomto zápase se to změní. Důvodů je několik - Sparta nesmí na Bazalech zaváhat, protože jak Slavia, tak Liberec hrají poměrně snadné zápasy v domácím prostředí. Slavia proti Kladnu, Liberec proti Příbrami - v obou případech se dá čekat vítězství domácích týmů. A proto má Sparta proti Ostravě pouze jednu možnost, pokud se chce udržet v čele ligy - a to vyhrát.
volnasek1 - výherce za listopad 2006
Norimberk - WolfsburgTip: 1Kurs: 1.80Důvěra: 9/10Domácí mužstvo bojuje o účast v Poháru UEFA a na 5. příčku, která ji zajišťuje, ztrácí jeden bod. V domácím prostředí je Norimberk velice silný a jistě bude chtít potvrdit své kvality i proti Wolfsburgu, který v předchozím kole nečekaně prohrál na domácí půdě a zařadil se tak mezi týmy ohrožené sestupem. Norimberk - překvapení jara - na hosty zahrát v domácím prostředí umí, což také potvrdil i předchozích dvou ročnících, kdy zvítězil 1:0 a 4:0... A navíc ho jistě bude hnát i vize účasti v Poháru UEFA. A tak věřím, že mužstvo z Norimberku v sestavě s českými hráči Polákem a Galáskem, na jehož výhru je vypsán společností bwin pěkný kurs 1.80, v tomto duelu zvítězí.
Bordeaux - LensTip: 1Kurs: 2.80Důvěra: 7/10Oba celky bojující o účast v LM se v přímém souboji potkají právě ve 34. kole. Domácí Bordeaux se bude chtít dostat na 2. příčku před svého soupeře, která mu zajišťuje přímý postup, ale hosté z Lens, kteří v předcházejícím kole konečně po osmi utkáních zvítězili, jen tak lacino svou kůži neprodají. Domácí budou chtít svému soupeři oplatit porážku 0:3 z podzimu a dá se čekat jejich vítězství, protože hrají ve velice dobré formě. Věřím však, že zde dojde k menšímu překvapení a že hosté zabojují a odvezou si minimálně bod. Vypsaný kurs na remízu 2.80 je lákavý, takže můj tip je 0.
Bilbao - Real MadridTip: 2Kurs: 1.70Důvěra: 9/10Zdá se, že Bilbao to na domácí půdě se silnými celky umí. Potvrdilo to i ve dvou posledních domácích zápasech, kdy porazilo Valencii 1:0 a Espanyol 2:1. Je to nejspíš dáno také tím, že je ohrožené sestupem a ztrátou bodů doma by si zkomplikovalo záchranu v nejvyšší soutěži ještě víc. Nyní by se spíše dala čekat remíza, ale Real Madrid je stále ve hře o titul, zejména po klopýtnutí FC Barcelony na půdě Villarealu. Jak vedoucí Barcelona, tak i druhá Sevilla hrají v tomto kole doma a dá se očekávat jejich vítězství. Před Realem mají dvou- a jednobodový náskok, a tak i Real, pokud nechce ztratit šance na titul, musí plně bodovat. V přechozím ročníku dokázal Real vyhrát oba zápasy (2:0 venku a 3:1 doma) a letos doma také vyhrál 2:1. Věřím, že opět dokáže v Bilbau vyhrát a že také pěkný kurs 1,7 společnosti bwin se dá zařadit i do případných AKO sázek. Proto je můj tip 2.

Reklama