Hlavní obsah

Everton přivítá lídra Premier League

Everton se momentálně nachází na páté příčce tabulky, která mu zajišťuje kvalifikaci do Poháru UEFA. O tuto pozici se však bude muset ještě poprat. Devátý Tottenham totiž ztrácí na tým Davida Moyese čtyři body. Manchester míří za titulem a i díky tomu, že největší konkurent - Chelsea - nedokázala využit jeho zaváhání s Middlesbrough, má na čele stále náskok tří bodů.

Článek

Domácím se v poslední době vedlo poměrně dobře. Od konce února neprohráli celkem sedm zápasů v řadě. Ve 33. kole remizoval Everton na hřišti Boltonu 1:1, kde nerozhodný výsledek zařídil mladík James Vaughan. Další kolo přineslo výhru nad Charltonem 2:1. Všechny tři branky padly v poslední desetiminutovce a až v 90. minutě vsítil vítězný gól James McFadden. V posledním zápase však série zápasu bez porážky skončila. Ze stadionu sedmnáctého West Hamu si odvezli Moyesovi muži porážku 0:1. Výhru kladivářů zařídil již ve 13. minutě dalekonosnou ranou Bobby Zamora.

Největší útočná hrozba - Andy Johnson - se dnes nejspíš nepředstaví - stále léčí podvrtnutý kotník, kvůli kterému celý týden netrénoval. Brankářská jednička Tim Howard, který hostuje právě z Manchesteru, je jistě mimo hru. Ve smlouvě má totiž klausuli, jenž mu nedovoluje nastoupit proti United. V brance ho tedy zastoupí Richard Wright. „Jsem zklamaný, že Tim Howard nebude k dispozici, ale Wright má mojí plnou důvěru,“ říká trenér David Moyes. Mladí útočníci Victor Anichebe a James Vaughan mají také zdravotní problémy.

Hosté v Premier League jsou sice na čele, ale v posledních zápasech nebodují na 100 %. Na začátku dubna prohráli Rudí ďáblové na půdě Portsmouthu 1:2. V dalším zápase přivítali doma Sheffield United a díky brankám Carricka a Rooneyho vyhráli 2:0. V minulém kole zavítalo na Old Trafford mužstvo Middlesbrough. Po rychlé brance Richardsona ze 3. minuty nasvědčovalo vše výhře, ale v 45. minutě Viduka vyrovnal, a tak zápas skončil nerozhodně 1:1. V úterním semifinále Ligy mistrů zdolal tým kouče Fergussona AC Milán 3:2. Milánští vedli už 2:1, ale díky dvěma brankám Wayna Rooneyho z 59. a 91. minuty, otočili United na konečných 3:2. „Dává nám to fantastickou šanci. Vzpamatovali jsme se z dvou hrozných chyb v obraně a myslím, že vítězství jsme si zasloužili.“ dodává trenér Fergusson.

Obranná hra vázne především kvůli absencím. Sir Alex nemůže nasadit Garyho Nevilla kvůli zranění kolene. Poraněné rameno vyřadilo do konce sezony Mikaela Silvestreho. Nemanja Vidic se zotavuje nečekaně rychle a možná za dva týdny bude připraven nastoupit. Ria Ferdinanda trápí třísla, ale ve středeční odvetě proti AC Milán by již mohl nastoupit. Obrana by tedy měla nastoupit ve stejném složení jako v semifinále Ligy mistrů. Alex Fergusson věří, že se vyvaruje chyb, ze kterých se prosadil například Kaká. Wayne Rooney se v útoku představí společně s Alanem Smithem, protože Louis Saha stále laboruje s poraněným kolenem. Do početné marodky Rudých ďáblů přibyl Park Ji-Sung, jehož čekají testy, které mají specifikovat zranění kolene.

Na výhru domácích vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 5.00. rovných. Favoritem jsou hostující United, kteří chtějí udržet první pozici. Na jejich výhru je kurs 1.65. Na remízu je potom kurs 3.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články