Hlavní obsah

Barcelonské finále bude ve španělsko-argentinské režii

V Katalánsku jsou dnes na programu semifinále zdejšího tenisového podniku, ale jedno je už nyní jasné - ve finále se utkají Španěl a Argentinec. V semifinále totiž Calleri změří síly s krajanem Caňasem a Nadal se bude snažit prodloužit svou úchvatnou vítěznou sérii na antuce proti Ferrerovi.

Článek

Mladý Španěl totiž na antuce neprohrál rekordních 70 zápasů v řadě! V Barceloně jen potvrzuje svou statistiku a do semifinále se probojoval s velkým přehledem. Postupně si ve dvou setech poradil s Vliegenem, Johanssonem a Staracem. Před týdnem triumfoval na prestižním podniku ATP Masters Series v Monte Carlu, když ve finále přehrál ve dvou setech světovou jedničku - Rogera Federera. Ani na hardu se ale Nadalovi nedařilo letos špatně - triumfoval na podniku ATP Masters Series v Indian Wells, semifinále si zahrál v Chennai. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - skončil mezi osmičkou nejlepších stejně jako na turnaji Masters v Miami. Celkově letos teprve 20letý Španěl zvítězil na okruhu ATP v 25 zápasech z 30 hraných.

O další vítězství se dnes jistě pokusí v semifinále barcelonského turnaje proti svému krajanovi - momentálně 16. muži žebříčku ATP - Davidu Ferrerovi. Ten nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, T. Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. V letošním roce si už ale připsal i jedno turnajové vítězství - v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém v roce 2007 startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech. Druhý nejlepší výsledek zaznamenal před dvěma měsíci na Pacific Life Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším poraženým finalistou Novakem Djokovičem. Netrvalo to ale dlouho a Srbovi tuto porážku vrátil - před týdnem v Monte Carlu, kde následně skončil stejně jako v Miami ve čtvrtfinále, ale tentokrát na raketě Rogera Federera. Hranici rodák z Valencie překonal na probíhajícím turnaji v Barceloně. Zde si doposud poradil s Goldsteinem, kterému uštědřil dva kanáry, poté porazil Pashanskiho a ve čtvrtfinále uspěl s Nalbandianem.

Myslíte si, že Nadal dnes potvrdí svou statistiku na antuce a po čtvrté v kariéře najde recept na svého krajana. Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.01. Jste-li názoru, že Ferrer ukončí Španělovu šňůru vítězství, pak využijte kursu 8.27, který vypsala společnost bwin.

Reklama