Hlavní obsah

Slovácko má stále naději na záchranu

Pětadvacáté kolo Gambrinus ligy dnes otevře souboj posledního Slovácka s jedenáctým celkem tabulky - Mostem. Moravané si minulý týden připsali vytoužené vítězství a vrátili se do boje o záchranu - k té v tuto chvíli ztrácí šest bodů.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Slovácko v poslední době celkem pravidelně v lize boduje a to i s favority. Po domácí prohře poslední březnový den s Budějovicemi si Malurovi svěřenci vyšlápli nejdříve na Liberec, se kterým stejně jako v dalším zápase proti Slavii vybojovali cenný bod. Poté sice přišel ne moc vydařený zápas v Brně, kde prohráli nejtěsnějším možným výsledek, ale minulý víkend si spravili chuť a to pořádně - poprvé od 29. července loňského roku vyhráli, tím nešťastným, kdo to Slovácku konečně dopřál, byla Olomouc. Právě s ní a také Zlínem Malurovi muži bojují o udržení - na oba celky ztrácí v tuto chvíli 6 bodů.

O další body se dnes Slovácko popere na domácím hřišti s Mostem. „Most se už probral z jarní krize, ale nesmíme se dopustit zbytečných chyb,“ říká trenér Malura. Kdyby dnes Slovácko Severočechy porazilo, tak by jeho ambice na záchranu rapidně vzrostly. „Určitě by to byl pro hráče velký impuls. Věřím, že vyhrajeme a naopak soupeři nad námi zaváhají. Důležitost zápasu je na stejné úrovni, jako před týdnem s Olomoucí,“ myslí si trenér Moravanů, který dnes do sestavy zařadí narozdíl od pohárového zápasu s Budějovicemi všechny úhlavní opory.

Most získal letos v Gambrinus lize o 11 bodů více než Slovácko, což v tuto chvíli stačí na 11. příčku. Na jaře ale zrovna fantastické výkony nepodává. Po čtyřech bezbrankových remízách, a porážkách se Slavií a Baníkem Ostrava, se svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného gólově poprvé prosadili až minulý týden. Střeleckým prachem vůbec nešetřili a po konečném hvizdu zápasu s Brnem svítil na světelné tabuli stav 4:2. „Vyhrála nám to enormní vůle po vítězství a srdíčko. Vyšla i střídání, i když některá byla vynucená. Mohlo to skončit jakkoli. Fotbal je o psychice. Dali jsme čtyři góly Brnu, které má výbornou defenzivu, tak snad to z nás spadne,“ řekl radostně kouč Mostu, který dnes nemůže svůj tým vést do boje proti Slovácku z lavičky.

Disciplinární komise totiž Ščasného potrestala za nesportovní chování v zápase jeho mužstva s Baníkem Ostrava. „Sednu si na tribunu, pro hráče to bude stejné, jako bych byl u nich," odmítl kouč Mostu polemiku, jak moc jeho nepřítomnost ovlivní dění na hřišti. V týmu je teď uvolněnější atmosféra, ale i po čtyřech gólech proti Brnu je co vylepšovat,“ řekl trenér, kterého dnes zastoupí asistent Jan Štefko.

Slovácko je mírným favoritem - na jeho vítězství sázková kancelář bwin vypsala kurs 2.00 rovné. Remízu ocenili experti světové jedničky kursem 3.20 a na vítězství hostů si vsadíte za kurs 3.35.

Reklama