Hlavní obsah

Washington čeká klíčové utkání

Nahnuté vyhlídky na postup mají po dvou zápasech basketbalisté Washingtonu. V Clevelandu neuspěli ani jednou a pokud nezvítězí ani doma, mohou se pomalu s vidinou druhého kola play off rozloučit.

Článek

Zřejmě jen málokoho ale tento vývoj série překvapil. Washington - stejně jako v loňské sezoně - letos těžil především ze hry tří hráčů. Gilbert Arenas, Caron Butler a Antawn Jamison dokázali Wizards dotáhnout do vyřazovacích bojů, ovšem v nich hráči z hlavního města příliš ambic nemají. Základní část totiž dohrávali bez dvou ze tří klíčových hráčů - Arenas si poranil koleno a jeho naděje na letošní návrat jsou nulové, a chybí i Butler, který si zlomil ruku. Jak moc tato dvojice Wizards chybí, bylo vidět v posledních týdnech základní části - od výhry nad Milwaukee na začátku dubna vyhráli hráči trenéra Jordana pouhé dva zápasy z deseti. Špatně si nyní vedou i v play off. V prvním utkání byli celou dobu o krok pozadu za Clevelandem. Ve druhém souboji s Antoniem Danielsem místo Arenase a Hayesem místo Butlera sice dokázali Kavalíry potrápit, domácí si ale závěr pohlídali a zvítězili 109-102.

Pro Cleveland to bylo jen prodloužení skvělé série, kterou nastartovali v závěru základní části. Cavaliers několik týdnů nedokázali naladit tu správnou formu, v posledních čtyřech utkáních ale porazili postupně New Jersey, Atlantu, Philadelphii a Milwaukee. A nejen to - celkový rozdíl ve skóre v těchto zápasech byl 71 bodů. Nelze se tedy divit, že na domácí palubovce, kde se Clevelandu celou sezonu dařilo, nepřipustil proti oslabenému soupeři žádné překvapení.

Otázkou je, jestli se Clevelandu bude dařit i v hlavním městě. Podle bookmakerů spíše ano - proto hosty vypsali jako favority s kursem 1.48. Myslíte si, že Washington sérii hranou na čtyři vítězství ještě zdramatizuje a dnes vyhraje? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 2.70.

Reklama