Hlavní obsah

Milán se představí v Turíně, Fiorentina proti Chievu

Hlavním lákadlem víkendového kola italské Serie A bude zítřejší římské derby AS - Lazio, už dnes však nabídne dva zajímavé předkrmy. AC Milán, který se bude šetřit na Ligu mistrů, zavítá do zachraňujícího se Turína, Fiorentina pak hostí Chievo.

Článek

FC Turín - AC Milán (sobota 18:00)

Rossonerri za sebou mají trochu smolné semifinále Ligy mistrů, na Old Trafford proti Manchesteru United dlouho sahali po vítězství, nebo alespoň remíze, nakonec však domů odcestovali s porážkou 2:3, i ta jim však dává slušné šance do odvety, před kterou bude trenér Carlo Ancelotti šetřit některé opory. "Soustředíme se především na odvetu na San Siru, stále se můžeme dostat do finále," prohlásil autor obou branek milánského týmu Kaka. V Turíně určitě nenastoupí distancovaný Kaladze a zranění Maldini s Gattusem.

Turín je sice čtrnáctý, ovšem jeho náskok na osmnáctou Regginu činí pouze tři body. "Musíme se přestat koukat na tabulku a soustředit se jenom na další zápas," říká trenér Gianni De Biasi, jemuž bude chybět zraněný Bovo a suspendovaný Barone. FC Turín má s AC historicky lepší bilanci, z 63 zápasů jich 20 vyhrál a 29 skončilo nerozhodně, jeho poslední výhra se však datuje k roku 2001.

Pravděpodobné sestavy: FC Turín:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.90 - 2.20 - 2.25

Tip eurofotbal.cz: 2

ACF Fiorentina - Chievo Verona (sobota 20:30)

Fiorentina v minulém kole uloupila všechny tři body na půdě Lazia a manko na šesté Palermo stáhla na pohé dva body. Přišla však o kanonýra Luku Toniho, který inkasoval osudovou žlutou kartu a duel s Chievem nuceně vynechá. Nejlepšího střelce loňského ročníku zastoupí mladíček Pazzini, který se nedávno blýskl hattrickem v přátelském utkání italského nárdního týmu do 21 let se stejně starými Angličany. "Nebojím se," hlásí odhodlaně Pazzini.

Trenéra veronského klubu Luigiho Del Neriho absence Toniho příliš neuspokojila: "Mají Pazziniho, to je velmi talentovaný hráč," pochválil Del Neri nadějného fotbalistu. Chievo je až šestnácté a nemůže si tak dovolit ztratit všechny body ani se soupeřem, jakým je Fiorentina. K bodovému zisku mu tentokráte nemůže pomoci šest zraněných hráčů, mezi nimiž jsou i Lorenzo D'Anna a Fabio Moro. K tomu je třeba připočítat ještě vykartovaného Mandelliho.

Pravděpodobné sestavy: ACF Fiorentina:

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.80 - 8.00

Tip eurofotbal.cz: 1

Reklama